TC Dışişleri'nden Mısır'daki Libya Toplantısına Tepki

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 8 Ocak'tarihinde Yunanistan, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Mısır ve İtalya dışişleri bakanların katılımıyla Kahire'de yapılan toplantıden sonra Doğu Akdeniz'de gelişmelere yönelik yapılan açıklama bütünüyle gerçek dışı tezlere dayanmaktadır.

TC Dışişleri'nden Mısır'daki Libya Toplantısına Tepki

Türkiye'nin, Libya'nın uluslararası toplum tarafından tanınan meşru hükümeti ile imzaladığı mutabakat muhtıralarının uluslararası hukuka uygun ve meşru olduğunun altı çizilen açıklamada, şunlar söylendi:

Bu mutabakat muhtıraları, ülkemizi ve Kıbrıs Türklerini Doğu Akdeniz’de yok saymaya çalışan taraflara bir cevap niteliği taşımaktadır. Esasen 8 Ocak tarihli açıklama, ülkemizin Doğu Akdeniz'de adımların ne kadar haklı ve yerinde olduğunu da bir defa daha ortaya çıkarmıştır.

Akdeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip Türkiye'nin bölge ile ilgili projelerde söz hakkı vardır. Doğu Akdeniz'i çatışma değil iş birliği sahasına dönüştürmek üzere, GKRY dışında tüm ülkelerle iş birliğine hazır olduğumuzu bu vesileyle bir defa daha ifade etmek isteriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER