TCDD'nin Yardım Treni Yola Çıktı

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iki ilde meydana gelen ve Türkiye'yi derinden üzen deprem felaketin ardından, Genel Müdürlüğün harekete geçtiği bildirildi.

TCDD'nin Yardım Treni Yola Çıktı

Depremzedelerin barınma ihtiyaçlarına destek olmak için, Elazığ Gar binasının ve burada bekleyen yolcu vagonların ısıtılarak kullanıma açıldığı belirtilen açıklamada, 2 bin kişinin faydalandığı bu hizmetin arttırılması için TCDD'nin bağlı ortaklığı TÜVASAŞ'da imalatı tamamlanan ve sevke hazır halde bulunan personel servis vagonları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinesinde TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ Garı'na gönderilmek üzere yola çıktı.

Bugün Adapazarı'ndan hareket eden tren Afyonkarahisar'dan da vagon ilave edileceği ve gece Elazığ Garı'na ulaşacağı söylenen açıklamada, trenin AFAD Koordinasyon Merkezi tarafından, vatandaşların kullanımına sunulacak.

Yapılan açıklamada, Elazığ Uluova istasyonunda 2 adet lojmanın da valiliğin talebiyle 2 ailenin kullanımına sunuldu.

Bunların yanında, her biri 24 metrekare ve izolasyonlu toplam 5 adet soğuk iklim çadırın da depremzedelerin kullanımına sunulacağı anlatılan açıklamada, Türk demiryolu ailesi olarak, Elazığ ve Malatya depreminde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Depremzedeler, TCDD'nin göndermiş olduğu konaklama treninde barınacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), depremzede vatandaşların barınmalarını sağlamak için Sakarya'da üretilen 10 vagonlu konaklama trenini bölgeye gönderdi.

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşların barınmalarına yardımcı olmak için harekete geçen TCDD yetkilileri, Türkiye Vagon Sanayi AŞ'de (TÜVASAŞ) TCDD personelin kullanımı için hazırlanan 10 vagonlu tren Mithatpaşa İstasyonu'ndan Elazığ'a gönderdi.

İki ailenin rahatlıkla konaklayabileceği vagonlar, yatak odası, koltuk takımı, eşya dolabı, mutfak, buzdolabı, fırın, yemek masası, çamaşır ve bulaşık makinesi, klima, televizyon, tuvalet ve banyo gibi özellikleriyle bir evi andırıyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2020, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER