Tedbirleri Gevşeten Ülkede Koronavirüsün Bulaşma Oranı Arttı

Almanya’da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamada, ülkede 0,65 olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaş oranı 1,1'e yükseldiğini bildirdi.

Tedbirleri Gevşeten Ülkede Koronavirüsün Bulaşma Oranı Arttı

Yapılan Açıklamada, bulaş oranın artması endişe verici olduğu, sosyal mesafe, maske takma gibi önleyici tedbirlere uyulması gerektiği söylendi.

Almanya Başbakanı Merkel, 15 Nisan'da düzenlediği basın toplantısında, bulaş oranı 1,1'e çıkması ve öyle kalması durumunda ülkedeki sağlık sisteminin ekimde kapasitesini aşacağı uyarısında bulunmuştu.

Birçok eyalette tedbirler gevşetiliyor

Almanya'da Kovid-19 önlemleri kademeli gevşetilmesi kapsamında 11 Mayıs'ta kreşler kısmen açılacak.

Öncelik, çalıştıkları için çocuklarını başka bir yere bırakamayan ailelere verilecek. Sonraki haftalarda da adım adım diğer çocuklar kreşlere gidebilecek.

Birçok eyalette yarından itibaren açık havada yapılan spor faaliyetlerine ve antrenmanlara sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması şartıyla izin verilecek.

Daha önce lise bitirme sınavlarına girecek öğrencilerin okula başlamasına izin verilirken, yarından itibaren diğer bazı sınıflardaki öğrenciler de ders başı yapacak.

Opera, müze ve sergi alanları birçok eyalette yarından itibaren tekrar açılacak.

Restoran ve kafelerin de bu haftadan itibaren kademeli olarak çalışması planlanırken, bu konuda da her eyalet farklı tarihler belirledi.

Almanya'da 16 Mayıs'tan itibaren 1. ve 2. futbol ligleri de tekrardan başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2020, 23:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER