Trump'a Destek Eylemlerinde Karşıt Görüşlü Gruplar Arasında Kavga Çıktı

Amerika'nın başkenti Washington'da Amerikan Başkanı Trump'a destek eylemleri esnasında karşıt görüşlü gruplar arasında kavga çıktı.

Trump'a Destek Eylemlerinde Karşıt Görüşlü Gruplar Arasında Kavga Çıktı

Amerikan Başkanı Trump'ı destekleyen "Amerika'yı Yeniden Büyük Yap" (Make America Great Again -MAGA) "Önce Amerika için Kadınlar" hareketleri ile ProudBoys (Gururlu Çocuklar) adlı grubun Amerika başkanlık seçimi Seçiciler Kurulu oylamasından önce Washington'da gerçekleştirdiği eylemde sıkı güvenlik önlemine rağmen şehrin birçok noktasında karşıt görüşlü gruplar arasında arbede yaşandı. 

Cuma akşamından itibaren Washington sokaklarında toplanmaya başlayan Amerikan Başkanı Trump destekçileri ile solcu Antifa (Antifaşist Hareketi) ve Siyahlar'ın Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter-BLM) hareketi mensupları arasında kavgalar çıktı.

BLM Meydanına gitmek isteyen bir grup ile Amerikan Başkanı Trump destekçileri arasında çıkan arbedede bir kişinin bıçaklandığı belirtilirken birçok kişi gözaltına alındı.

Önceki gösteride karşıt gruplar arasında arbede yaşanmıştı

2 Kasım' tarihinde yapılan seçimlerin neticelerini protesto etmek ve Başkan Trump'a destek vermek için 14-15 Kasım' tarihinde Washington'da yüz binlerce kişinin katıldığı gösteriler sonrasında sokaklar karışmıştı.

Amerikan Başkanı Trump destekçisi bazı gruplarla BLM ve Antifa gibi gruplar Beyaz Saray'a yakın bölgelerde karşı karşıya gelmiş, gruplar arasında sözlü sataşmaların yanı sıra bazı noktalarda küçük çaplı arbedeler yaşanmıştı.

Olaylarda siyahi bir kişinin bıçaklandığını gösteren görüntüler sosyal medyada yer almış, çıkan olaylarda en az 10 kişi gözaltına alınmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER