Trump Süre Vermişti Açıklama Geldi: TikTok Yasaklanıyor mu?

Çinli ByteDance şirketine ait TikTok uygulaması Amerika operasyonlarının Microsoft'a satılmayacağı bildirildi.

Trump Süre Vermişti Açıklama Geldi: TikTok Yasaklanıyor mu?

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Amerika'lı bir şirkete satılması için TikTok'a verilen zamanın uzatılmayacağını duyurmasından sonra, uygulamanın Amerika operasyonlarını almak için görüşmelerde bulunan Microsoft'tan açıklama geldi.

Microsoft'tan yapılan açıklamada, ByteDance'in TikTok’un Amerika operasyonlarını Microsoft'a satmayacağını şirkete bildirdi.

Açıklamada, Ulusal güvenlik çıkarlarını korurken, teklifimizin TikTok kullanıcıları için iyi olacağından emindik.

ByteDance'in TikTok’un Amerika operasyonları için Oracle ile anlaştığı söylendi. Söz konusu haberde, anlaşmanın büyük olasılıkla doğrudan bir satış olarak yapılandırılmayacağı belirtildi.

Trump TikTok'u 15 Eylül'de yasaklayacaklarını duyurmuştu

Amerikan Başkanı Donald Trump, 3 Ağustos'tarihinde yapmış olduğu açıklamada, Amerika'daki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u 15 Eylül'de yasaklayacaklarını duyurmuştu.

Aynı gün Amerika'nın önde gelen teknoloji firmalarından Microsoft'tan yapılan açıklamada, Çinli ByteDance şirketine ait TikTok uygulamasının Amerika kolunun satın alınması için görüşmelerde bulunulduğu söylenmişti.

Açıklamada, uygulamanın Amerika, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki hizmetleriyle bu ülkelerde faaliyette bulunma hakkını satın almaya yönelik anlaşma yapmak için görüşüldüğü belirtilmişti.

Amerikan Başkanı Trump, TikTok'a 15 Eylül'e kadar verilen zamanın uzatılmayacağını belirterek, Ya Tiktok'u güvenlik sebepleriyle bu ülkede kapatacağız, veya bu uygulama başka Amerika'lı bir şirkete satılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER