Trump'tan İran'a Tehdit: Büyük Bedel Ödeyecekler

ABD Başkanı Trump, Irak'ta son durumla ilgili olarak Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Trump'tan İran'a Tehdit: Büyük Bedel Ödeyecekler

ABD'nin Bağdat'ta büyükelçiliğin güvende olduğunu ve birçok Amerikan askerin bölgeye nakledildiğini belirten Trump, Irak Cumhurbaşkanı Behrem Salih ile Başbakanı Adil Abdülmehdi'ye, ABD'nin çağrısına hızlı bir şekilde yanıt verdikleri için teşekkür etti.

Trump, İran'ı açık bir şekilde hedef alarak, (Irak'ta) herhangi bir tesisimizde herhangi bir can kaybından, yaralanmadan veya zarardan tamamen İran sorumlu tutulacaktır. O durumda çok büyük bir bedel ödeyecekler. Bu bir uyarı değil, tehdittir.

Trump ayrıca, Irak'ta yaşanan durumun, 2012 senesinde Libya'nın Bingazi şehrindeki Amerikan elçiliğinde yaşanan durumun tam tersi olduğunu savundu.

Trump kısa bir zaman önce Irak Başbakanı Abdülmehdi ile telefonda görüşmüş ve Amerikan vatandaşların ve tesislerin güvenliğin sağlanması gerektiğini dile getirmişti.

ABD'nin Hizbullah Tugaylarına yönelik saldırısı

İran'a yakınlığı ile bilinen Ketaib Hizbullah örgütü Irak'ın Kerkük bölgesindeki koalisyon güçlerine bir saldırı düzenlemiş, saldırı neticesinde bir Amerikan vatandaşı hayatını kaybederken, 4 Amerikan askeri ve 2 Irak askeri yaralanmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı, Hizbullah Tugaylarına ait Irak ve Suriye'de 5 hedefi vurduklarını duyurmuştu.

Irak Savunma Bakanlığı ise söz konusu örgütün, Enbar'daki El-Harş ve Sellum bölgelerindeki iki mevzisine ABD tarafından üç hava saldırısı yapıldığını açıklamıştı.

Irak Sağlık Bakanlığı, Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugaylarının Enbar'daki üslerine yapılan saldırıda 28 kişi yaşamını yitirdiği, 48 kişide yaralandığı bildirilmişti.

Hizbullah Tugayları ya da "Irak Hizbullah'ı" şeklinde tanımlanan İran destekli örgüt, Haşdi Şabi'nin bünyesindeki milis oluşumlardan biri olarak biliniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER