Türkiye bu cinayeti konuşuyor. Hastanedeki doktorlar iş bıraktı! Muayeneler durdu.

SON DAKİKA: Konya'da dehşet! Türkiye, Ekrem Karakaya'ya ağlıyor! Katil, güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay çıktı

Türkiye bu cinayeti konuşuyor. Hastanedeki doktorlar iş bıraktı! Muayeneler durdu.

Son dakika haberi: Konya Şehir Hastanesi'nde korkunç bir olay yaşandı! Önce kardiyoloji uzman doktoru Ekrem Karakaya'yı silahla vurarak öldüren saldırgan, daha sonra intihar etti. Konya Şehir Hastanesinde 10 el silah sesi duyulduğu ifade edildi. Korkunç olayla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ederken, hastanede muayeneler durdu, meslektaşları da iş bıraktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Bakan Koca, açıklamasında saldırganın güvenlik görevlisi olduğunu duyurdu.

Son dakika haberine göre Konya'da sinir krizi geçiren saldırgan, önce kardiyoloji uzman doktoru Ekrem Karakaya'yı silahla vurdu. Daha sonra da intihar girişiminde bulundu. Dehşete düşüren olay Konya Şehir Hastanesinde saat 14.30 sıralarında yaşanırken, 10 el silah sesi duyulduğu iddia edildi. İddiaya göre Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın tabancayla başına ateş açan saldırgan, ardından aynı silahla kafasına ateş açıp intihar girişimde bulundu. Yaralı Ekrem Karakaya ve saldırgan, ameliyata alındı.

SON DAKİKA | DOKTOR VE SALDIRGAN HAYATINI KAYBETTİ

Son dakika haberine göre tüm müdahalelere rağmen doktor Ekrem Karakaya ve saldırgan hayatını kaybetti.

KONYA ŞEHİR HASTANESİNDE DOKTORA SİLAHLI SALDIRI

Konya Şehir Hastanesi'nde yaşanan hareketli dakikaların ardından ilk görüntüler de ortaya çıktı. Olayın hemen ardından sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, hastanede büyük panik yaşadığı görülüyor.

BÜYÜK PANİK: SEDYEYİ GETİRİN

Silah seslerinin ardından hastanedekiler sağa sola doğru koşarken, acil servisinde 'Sedye getirin' seslerinin yükseldiği duyuluyor.

CİNAYETİ BU YÜZDEN Mİ İŞLEDİ?

Akçay'ın annesi Kezban Akçay’ın, yaklaşık 1 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Akçay'ın doktor Karakaya'yı annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu için öldürdüğü öne sürüldü.

MUAYENELER DURDU, MESLEKTAŞLARI İŞ BIRAKTI

Konya Şehir Hastanesi'ndeki silahlı saldırıda uzman doktor Ekrem Karakaya’nın hayatını kaybetmesinin ardından meslektaşları da isyan etti. Muayeneler durdu, meslektaşları iş bıraktı. Hastanenin önüne inen sağlık çalışanları ‘Hekime uzanan eller kırılsın’ şeklinde sloganlar atarak eylem yaptı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ ŞOKE ETTİ

Olayın nasıl meydana geldiği ile ilgili son bilgilileri canlı yayında aktaran DHA muhabiri Hasan Dönmez, saldırganın Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay olduğunu söyledi.

Dönmez, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu saldırgan. Evli olan Hacı Mehmet Akçay bugün saat 14.30 sıralarında Kardiyoloji kliniğinde görev yapan uzman doktor Ekrem Karakaya’ya tabanca ile peş peşe ateş etti. Akçay ardından silahı kendi başına dayayıp tetiği çekti. Akçay, kanlar içinde yere yığılırken silah sesleri üzerine hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Poliklinikteki doktorlar hemen müdahale ederken Karakaya ile Akçay kurtarılamadı.

Akçay’ın annesi Kezban Akçay’ın yaklaşık bir ay önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtilirken Akçay’ın doktor Karakaya’yı annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu için öldürdüğü öne sürüldü."

AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ

Konya'daki korkunç olayla ilgili AK Parti'den ilk tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

MYNET

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER