Twitter Üst Yöneticisi Dorsey: Hunter Biden Haberlerin Yasaklanmasında Yanlış Yaptık

Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Jack Dorsey, Amerikan Başkanlığına seçilen Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'la alakalı bazı iddiaları içeren haberlerin yasaklanması konusunda yanlış hareket yaptıklarını kabul etti.

Twitter Üst Yöneticisi Dorsey: Hunter Biden Haberlerin Yasaklanmasında Yanlış Yaptık

Amerikan Senatosu Adalet Komitesinde yapılan oturuma katılan Dorsey ile Facebook Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, senatörlerin sorularını yanıtladı.

Ağırlıklı olarak 3 Kasım'tarihinde yapılan 59'uncu Amerikan Başkanlık seçimi boyunca söz konusu iki sosyal paylaşım platformun uygulamaları ele alındığı oturumda Cumhuriyetçi senatörler, özellikle Dorsey'e "taraflı davrandığı" gerekçesiyle tepki gösterdi.

Twitter Üst Yöneticisi Dorsey, "Hunter Biden'la alakalı söz konusu habere konu olan materyalin hacklenmiş materyal olması sebebiyle 2018 yılındaki bir düzenlememize uygun olarak ilgili paylaşımların yayılması ilk etapta engellenmiştir.

Daha sonraki incelememizde konuyla alakalı attığımız adımın yanlış olduğunu kabul ettik ve 24 saat içinde düzelttik."

Düzenlemeyi güncelleyip New York Post gazetesine bildirimde bulunduklarını ve bloke edilen hesabın söz konusu paylaşımlar silinerek tekrardan açılabileceğini ilettiklerini söyleyen Dorsey, gazetenin ise önce Twitter'ın blokaj kararını geri alması için hesabı açmama yönünde davrandığını iddia etti.

Ted Cruz'dan Dorsey'e sert eleştiriler

Cumhuriyetçi Teksas Senatörü Ted Cruz, Jack Dorsey'e, "Neden Twitter Cumhuriyetçi ve muhafazakar hesapları sustururken Demokrat hesaplara dokunmuyor?" sorusunu yöneltti.

Twitter'ın kasıtlı olarak Cumhuriyetçi hesapların üzerine gittiğini ve Amerikan Başkanı Trump'ın paylaşımlarına etiket konmasının siyasi bir tercih olduğunu savunan Cruz, "Twitter, seçimlerde hile olup olmadığını neye bakarak anlıyor ve bu yöndeki tüm açıklamalara hemen etiket koyuyor?"

Dorsey ile Zuckerberg, söz konusu platformların demokrasinin ve seçimlerin bütünlüklü bir şekilde işleyebilmesi noktasında çaba gösterdiklerini ve şirketlerin devamlı güncellemeler yaparak daha hassas hareket etmeye çalıştığını söyledi.

Amerikan Başkanı Trump'ın seçimlerde hile yapıldığına dair iddiaların yer aldığı paylaşımlara etiket koyup yasak getiren Twitter, Demokratlar lehine hareket etmekle suçlanıyor.

3 Kasım'tarihinde geçrekleşen Başkanlık seçimlerinin resmi olmayan neticelere göre Demokrat aday Biden, toplam 306 delegeye ulaşıp Amerika'nın yeni Başkanı olmaya hak kazanmıştı.

Amerikan Başkanı Trump ise özellikle posta yoluyla kullanılan oylarda bazı hileli işlemlerin yapıldığını ve seçimleri aslında kendisinin kazandığını iddia etmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER