Yine Lafta Kalmış

AFAD, üç yıl önce Kahramanmaraş'ı "afet riski azalma projesinde" pilot şehir seçmişti, Soylu "arama kurtarma birimimizi kuracağız" demişti

Yine Lafta Kalmış

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 10 ili etkileyen depremler sonrası 2 bin 921 kişi hayatını kaybederken, 15 bin 834 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ı 2020’de, "il afet risk azaltma planı projesi"nde pilot şehir seçmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı projenin tanıtım toplantısında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, TOKİ’yle birlikte kent merkezinde kentsel dönüşüm projesi başlattıklarını söylemişti.

Güngör’ün sözünü ettiği projeye 2015’te başlanmış. AFAD’ın 19 Ağustos 2020'de düzenlendiği toplantı, Soylu başkanlığında düzenlenmişti. 

Toplantıda konuşan Soylu, şunları söylemişti:

"Yaklaşık 2019 Mayıs ayından itibaren burada hummalı bir çalışma içindeyiz. Bu çalışma bizim için örnek ve pilot bir çalışmadır. Kahramanmaraş’ın oluşturduğu risk planını, Türkiye afet planıyla tüm Türkiye’ye teşvik edeceksek, 81 vilayetimizde toplantılarımızı yapıp risk çalışmalarını tamamlayalım. Kahramanmaraş’a en kısa sürede arama kurtarma birimimizi kuracağız."

T24

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER