Yoğun kar yağışı İstanbul'da hayatı felç etti

İstanbul'un birçok ilçesinde kar yağışı etkisini artırırken, İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar ertelendi. Trakya'dan VE Anadolu'dan İstanbul'a araç girişlerine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceği açıklanırken, AVM’lerin ise bu akşam itibarıyla saat 19.30’da kapatılacağı bildirildi. Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında E-5 Karayolu trafiğe kapanırken, Kuzey Marmara Otoyolunda da 30 araç birbirine girdi.

Yoğun kar yağışı İstanbul'da hayatı felç etti

İstanbul'da günlerdir etkisini sürdüren yoğun kar yağışı bugün birçok ilçede etkisini daha da artırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'a Trakya istikametinden girişler durduruldu. İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar yarın 18.00'a kadar ertelendi. AVM'lerin kapanma saati 19.30'a çekildi. Kuzey Marmara Otoyolu'nda 30 araç birbirine girdi. Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında E-5 Karayolu trafiğe kapandı. Tüm otogarlarda araç çıkışları yarın 08.00'a kadar durduruldu.

3786181.jpg

İSTANBUL'A GİRİŞLER DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir” açıklamasını yaptı.

Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Kıymetli Sürücüler, İkinci bir duyuruya kadar; Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur.” dedi.

Kıymetli Sürücüler,

İkinci bir duyuruya kadar;#Trakya istikametinden #İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle İZİN VERİLMEYECEKTİR❗️

Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur.#ÖnceSağlıkÖnceGüven pic.twitter.com/XKIl65RmVT

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 24, 2022

ANADOLU'DAN İSTANBUL'A GİRİŞLER DURDURULDU

Kocaeli ve Sakarya'dan olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul istikametine araç trafiği durduruldu. Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Bu nedenle Kocaeli'den İstanbul istikametine gidecek araçlara, ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecek. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle güvenli trafik sağlanana kadar ilimizden İstanbul istikametine araç geçişine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecektir." ifadesini kullandı.

Vali Kaldırım, vatandaşlara İstanbul istikametine doğru yola çıkamamaları çağrısında bulundu.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA UÇUŞLARA KAR ENGELİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir uyarılarda bulunmasının ardından İstanbul’da başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle hava ulaşımı da durumdan etkileniyor.

İstanbul Havalimanı'nda pistte yapılacak temizlik çalışmalarından dolayı tüm uçuşlar saat 18.00'a kadar durduruldu.

3785945.jpg

AVM’LER BU AKŞAM İTİBARIYLA SAAT 19.30’DA KAPATILACAK

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle hayat olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Beylikdüzü-Büyükçekmece arasında E-5 Karayolu trafiğe kapandı. Trakya istikametinden İstanbul'a araç girişleri durduruldu.

Son olarak ise, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’lerin bu akşam itibarıyla saat 19.30’da kapatılacağını duyurdu.

Kıymetli İstanbullular,

İlimizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle #AVM’ler bu akşam itibarıyla;

⏰19.30’da KAPATILACAKTIR❗️

Hemşehrilerime sabır ve anlayışları için teşekkür ederim.#ÖnceSağlıkÖnceGüven pic.twitter.com/Sv8Q1K4Z8D

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 24, 2022

KUZEY MARMARA OTOYOLUNDA 30 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Kar yağışının gece saatlerinden itibaren yoğunluğunu arttırarak devam ettiği İstanbul’da kaza meydana geldi. Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören kavşağında yaklaşık 30 TIR ve otomobil birbirine girdi.

İCA tarafından işletilen Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören kavşağında yaklaşık 30 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. İstanbul Havalimanı istikametinde yaşanan kazada, ölen ya da yaralanan olmazken, yol tamamen trafiğe kapatıldı. Her iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bölgede yoğun kar yağışı ve tipi devam ederken, araçların kaldırılma çalışması sürüyor.

3785350-001.jpg

BEYLİKDÜZÜ - BÜYÜKÇEKMECE E-5 KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında E-5 Karayolu trafiğe kapandı. Çok sayıda araç trafikte kaldı. Ekiplerin yolu açma çalışması sürüyor.

OTOGARDA ARAÇ ÇIKIŞLARI DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da tüm otogarlarda araç çıkışlarının durdurulduğunu açıkladı. Yerlikaya, “Kıymetli hemşerilerim, ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur” dedi.

KAMUDA MESAİ ERKEN BİTECEK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, akşam saatlerinde beklenen yoğun kar nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin 15.30'da biteceğini duyurdu. Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgiye göre, İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinde yoğunlaşacaktır. Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer, 15.30'da sona erecektir." ifadelerini kullandı.

KÜÇÜKÇEKMECE D-100'DE TRAFİK DURDU

İstanbul'u öğleden sonra etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle Küçükçekmece D-100 güney yolu Edirne istikametinde trafik durdu. Sürücüler kayan araçlarını kontrol etmekte güçlük çekti. Yoğun kar yağışı sebebiyle sürücülerin zor anlar yaşadığı D-100 karayolunda belediye araçları çalışma yapıyor.

Kaynak: Karar Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER