Zarrab ve Halkbank’a ABD’de bir dava daha: 151 kişi davacı oldu

Suriye ve Afganistan'daki terör saldırılarında ölen ya da yaralanan Amerikalı askerler ve aileleri adına, Halkbank ve Reza Zarrab’a ABD’de tazminat davası açıldı. 151 kişinin davacı olarak yer aldığı davada, banka ve Zarrab'ın, teröristlerin saldırılarına yardım etmek ve komploya katılmaktan sorumlu tutulması talep edildi.

Zarrab ve Halkbank’a ABD’de bir dava daha: 151 kişi davacı oldu

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan Halkbank ve Reza Zarrab hakkında, Afganistan ve Suriye'de gerçekleşen terör saldırılarında ölen ya da yaralanan Amerikalı askerler ve aileleri adına, ABD'de tazminat davası açıldı.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde açılan davada, Zarrab ve Halkbank'ın, teröristlerin saldırılarına yardım etmek ve saldırıları içeren bir komploya katılmaktan sorumlu tutulması istendi.

'TERÖRE DESTEK OLDULAR' İDDİASI

Sözcü'den Razi Canikligil'in haberine göre; davacılar, 2012'den 2020'ye kadar Afganistan'da gerçekleştirilen 27 saldırının ve 2012'den 2013'e kadar Suriye'deki bir saldırının mağduru 151 kişiden oluştu. Davada Zarrab ve Halkbank'ın “2012'den 2016'ya kadar terörle mücadele yaptırımlarını aşarak İslam Devrim Muhafızları'na bağlı olarak bilinen İran Ulusal Petrol Şirketinin terör operasyonlarını finanse etmesine sistematik olarak yardımcı oldukları” iddia edildi.

Dilekçede sanıkların, terör ve şiddet içeren faaliyetlere yardım ettiklerinin farkında olarak hareket ettikleri ileri sürüldü. Ayrıca İran'ın petrol gelirlerini aklamaya yönelik bir planı kasıtlı olarak başlatıp gizledikleri, bunu neden ve kimin için yaptıklarını bildikleri iddiasına da yer verildi.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER