Kategoriler

kamudan.com

Mücadelemiz Sonuç Verdi: 'Sözleşmeliye Kadro' Resmi Gazete'de Yayımlandı

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için verdiğimiz mücadele sonuç verdi. Sözleşmeli çalışanların kadroya alınması ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’nin 04/06/2011 tarihli mükerrer sayısında yayımlandı.

6221 sayılı Yetki Kanunu’na dayanılarak çıkartılan 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine göre istihdam edilen, başta öğretmenler olmak üzere, tüm sözleşmeli personel, hiçbir ön şart aranmaksızın memuriyet kadrolarına geçirilecektir.
 Buna göre, Kanun Hükmünde Kararname’nin yürürlüğe girdiği 4 Haziran 2011 tarihi itibariyle sözleşmeli personel kadrolarında çalışmakta olanlar, otuz gün içinde memuriyet kadrolarına geçirilmek üzere kurumlarına yazılı olarak müracaat edeceklerdir. Başvuru yapanların çalıştıkları yerlere atanması kurumlarınca altmış gün içinde yapılacaktır.
 
Sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken KHK’nin yürürlük tarihi olan 04/06/2011 tarihinden önce askerlik, doğum, milletvekili seçimleri ile ücretsiz izin nedenleriyle görevlerinden ayrılanlardan ilgili mevzuatına göre yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar da ilgili madde hükümleri gereği kadroya geçirileceklerdir. Bu durumda otuz günlük başvuru süresi ile altmış günlük kurumlarınca atama süresi, yeniden hizmete alındıkları tarihten itibaren başlayacaktır. Örneğin, şu an doğum izninde bulunan 4/B’li sözleşmeli personel eğer 15/07/2011 tarihinde görevine dönecekse, bu kişi 15/07/2011 tarihiden itibaren 30 gün içinde yazılı olarak başvuracak ve atanacaktır.
 
Memur kadrolarına atananların sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecektir.
 
Memur kadrolarına atanan sözleşmeli personele iş sonu tazminatı ödenmeyecek; sözleşmeli personelin önceden iş sonu tazminatı ödenmiş süreleri hariç, iş sonu tazminatına esas olan toplam hizmet süreleri, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu uyarınca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabına yansıtılacaktır.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Turizm Eğitim Merkezleri’nde eğitici-öğretici olarak yapan 4/B’li sözleşmeli personel de, 190 sayılı KHK’ya ekli cetvelde yer aldıkları için bu KHK kapsamında kadroya geçirilecektir.
 
04/06/2011 tarihi itibariyle mevcut sözleşmeli personelin memuriyet kadrolarına intikali nedeniyle boşalacak olan sözleşmeli personel kadroları iptal edilerek, bu kadrolara yeni sözleşmeli personel alınmayacaktır.

egitimbirsen.org.tr


Yorumlar

Daha Fazla Haber
POLİTİKA
51 Kez Görüntülendi.
Türkiye sandık başına gitti: AKP'de büyük kan kaybı!
KÜLTÜR SANAT
24 Kez Görüntülendi.
Futbolun öykü on biri
HABERDE İNSAN
66 Kez Görüntülendi.
Türkiye'den ilginç seçim manzaraları
GENEL
29 Kez Görüntülendi.
Yerel seçimin 'en'leri belli oldu: En kısa oy pusulası 4 santimetre ile Şırnak'ta
POLİTİKA
35 Kez Görüntülendi.
Seçim yasakları başladı: Neleri kapsıyor?
EĞİTİM
80 Kez Görüntülendi.
Dünya sıralamasına giremeyen 197 üniversite kapatılacak mı?
EĞİTİM
28 Kez Görüntülendi.
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da bir benzeri daha yok! Oy kullanacak kişi sayısı 359 ilçeden fazla
SENDİKA
33 Kez Görüntülendi.
Kuruoğlu, "Neden Hür-Sen?" Sorusuna Cevap Verdi
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi