Kategoriler

kamudan.com

255 BİN POLİSE TAKLİT EDİLEMEZ KİMLİK KARTI

Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü (EGM) sah­te po­lis olay­la­rı­nın önü­ne ge­çe­bil­mek için ye­ni kim­lik kar­tı pro­je­si­ni dev­re­ye sok­tu.

PO­Lİ­SİN KİMLİK KARTI DEĞİŞECEK

 
Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü (EGM) sah­te po­lis olay­la­rı­nın önü­ne ge­çe­bil­mek için ye­ni kim­lik kar­tı pro­je­si­ni dev­re­ye sok­tu.

Emniyet, polise taklit edilemeyen yeni kimlik kartı verecek. Son teknoloji ürünü kimliklerde birden fazla fotoğraf olacak. Normal vesikalığın arkasındaki hayalet fotoğraf sahte polisi ele verecek.
 
Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü (EGM) sah­te po­lis olay­la­rı­nın önü­ne ge­çe­bil­mek için ye­ni kim­lik kar­tı pro­je­si­ni dev­re­ye sok­tu. Po­li­kar­bo­nat mal­ze­me­den üre­ti­len po­lis kim­lik kar­tı­nın ta­sa­rı­mı­na ulaş­ıldı. 255 bin po­li­sin PVC kap­lı kim­lik kart­la­rı ka­re­kod­lu kim­lik kart­la­rı ile de­ğiş­ti­ri­le­cek. Polishaberi.com, hayalet olarak tanımlanan yeni kimliğini rozetiyle birlikte vatandaşa istenmeden gösterecek.
 
VA­TAN­DAŞ AN­LA­YA­CAK
 
Per­so­nel kim­lik kar­tı­nın ön yü­zün­de po­li­sin iki ay­rı fo­toğ­ra­fı bu­lu­na­cak. Kim­li­ğin ön ve ar­ka yü­zün­de ha­ya­let fo­toğ­raf da yer ala­cak. Bi­yo­met­rik ye­ni kim­lik­ler bu özel­li­ği sa­ye­sin­de va­tan­daş­lar ta­ra­fın­dan sah­te olup ol­ma­dı­ğı ko­nu­sun­da ko­lay­ca ayırt edi­le­bi­le­cek.
 
SİYAH BEYAZ HAYALET
 
Renk­li ve­si­ka­lık fo­toğ­ra­fa kar­şın ha­ya­let fo­toğ­raf­ta­ki po­lis fo­toğ­ra­fı si­yah be­yaz ola­cak. Kim­lik kar­tı­nın ön yü­zün­de po­lis­le­rin adı, so­ya­dı, rüt­be­si ile si­cil nu­ma­ra­sı; ar­ka yü­zün­de ise do­ğum ye­ri-ta­ri­hi, ba­ba-ana adı, emek­li si­cil nu­ma­ra­sı, kan gru­bu, kim­lik se­ri nu­ma­ra­sı, ta­ban­ca mar­ka­sı ve se­ri nu­ma­ra­sı, kim­li­ğin ve­ril­di­ği ta­rih ve sa­yı­nın ya­nı sı­ra T.C. kim­lik nu­ma­ra­sı yer ala­cak.
 
EMEKLİLERE DE VERİLECEK
 
Yak­la­şık 5 yıl­dır ha­zır­lık­la­rı de­vam eden ye­ni kim­lik­ler en geç yıl­so­nu­na doğ­ru gö­rev­li polislere dağıtılacak. Yeni kimlikler polislikten emek­li olan 500 bin per­so­ne­le de da­ğı­tı­la­cak.
 
Tak­lit edil­me­si im­kan­sız
 
Yeni kimlik kartlarının güvenlik unsurları taklit edilmesi imkansız özelliklerle donatıldı. Kimliklere; gözle, basit cihazlarla ve laboratuvar ortamında görülebilen güvenlik özellikleri konuldu. Mevcut polis kimliklerinin aksine yeni tasarımda polislerin bilgileri lazerle kişiselleştirildi. Yeni kimliklerde kabartma dışında; reflektif yazı, microtext yazı, metalik yapıda kinegram, pozitif-negatif görüntü ile transparan yapıda kinegram özellikleri bulunuyor. Kimlikler ultraviyole baskıyla üretilecek.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
POLİTİKA
50 Kez Görüntülendi.
Türkiye sandık başına gitti: AKP'de büyük kan kaybı!
KÜLTÜR SANAT
24 Kez Görüntülendi.
Futbolun öykü on biri
HABERDE İNSAN
66 Kez Görüntülendi.
Türkiye'den ilginç seçim manzaraları
GENEL
29 Kez Görüntülendi.
Yerel seçimin 'en'leri belli oldu: En kısa oy pusulası 4 santimetre ile Şırnak'ta
POLİTİKA
34 Kez Görüntülendi.
Seçim yasakları başladı: Neleri kapsıyor?
EĞİTİM
80 Kez Görüntülendi.
Dünya sıralamasına giremeyen 197 üniversite kapatılacak mı?
EĞİTİM
28 Kez Görüntülendi.
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da bir benzeri daha yok! Oy kullanacak kişi sayısı 359 ilçeden fazla
SENDİKA
33 Kez Görüntülendi.
Kuruoğlu, "Neden Hür-Sen?" Sorusuna Cevap Verdi
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi