Kategoriler

kamudan.com

EĞİTİM-SEN ÜYELERİ, ÖZGÜR KIYAFETLE İŞYERLERİNE GİDECEK

Eğitim Sen genel Merkezinin ,” Demokratikleşme Paketi” ile ilgili web sitesinde yaptığı açıklamada ; “AKP yine kendine yakışanı yaptı, “Demokratikleşme” adı altında demokrasinin kırıntılarının bile olmadığı bir paket çıkarttı.

Eğitim Sen Üyeleri İşyerlerine 'Özgür' Kıyafetle Gidiyor

 
Eğitim Sen genel Merkezinin ,” Demokratikleşme Paketi” ile ilgili web sitesinde yaptığı açıklamada ; “AKP yine kendine yakışanı yaptı, “Demokratikleşme” adı altında demokrasinin kırıntılarının bile olmadığı bir paket çıkarttı.
 
Eğitim Sen  genel Merkezinin ,” Demokratikleşme Paketi” ile ilgili web sitesinde yaptığı açıklamada ; “AKP yine kendine yakışanı yaptı, “Demokratikleşme” adı altında demokrasinin kırıntılarının bile olmadığı bir paket çıkarttı.”Ayrıca devlet memurlarının kılık- kıyafeti ile ilgili yapılan değerlendirmede; “Özellikle kılık kıyafet serbestliği adı altında atılan adımlar ve yürütülen tartışmaların sadece türban, bıyık ve favoriden ibaret olduğunu göstermektedir.”  dedi.
 
“Eğitim alanında asla pazarlık konusu yapmayacağımız,  kurulduğumuz günden bugüne kadar en temel ilkemiz; laik, bilimsel, demokratik, anadilinde eğitim olan talebimizden vazgeçmeyeceğiz.
 
AKP’nin uygulamalarına karşı sessiz kalmamız düşünülemez.
 
 
Farklı kimliklerin, inançların özgürlüklerini güvence altına almak dinsel değil pedagojik ve bilimsel kriterlerin hayata geçirilmesinden yani laik, bilimsel, demokratik ve anadilinde eğitimden geçer. “  diyerek bilimsel , laik, demokratik eğitim mücadelesini sürdüreceğini belirten Eğitim Sen:
“Eğitimde kullanılan her türlü dinsel simge, ötekileştirici ve ayrımcıdır.
 
Eğitim Sen eğitimde ayrımcılığın, eşitsizliğin, ötekileştirmenin karşısında olmaya her türlü gericiliğe, toplumsal yaşamın ve eğitim alanının muhafazakârlaştırılmasına ve tek tipleştirmeye, karşı mücadele etmeye devam edecektir.
 
Kurulduğumuz günden bugüne her türlü statükoya karşı çıktıysak bugün de AKP’nin getirdiği yeni dayatma, tek tip ve statükoya karşı 7 Ekim pazartesi gününden itibaren bütün üyelerimizi ve eğitim emekçilerini özgür giyim kuşam yönünde süresiz tutum almaya çağırıyoruz.” açıklamasını yapmıştır. 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
POLİTİKA
47 Kez Görüntülendi.
Türkiye sandık başına gitti: AKP'de büyük kan kaybı!
KÜLTÜR SANAT
24 Kez Görüntülendi.
Futbolun öykü on biri
HABERDE İNSAN
66 Kez Görüntülendi.
Türkiye'den ilginç seçim manzaraları
GENEL
29 Kez Görüntülendi.
Yerel seçimin 'en'leri belli oldu: En kısa oy pusulası 4 santimetre ile Şırnak'ta
POLİTİKA
33 Kez Görüntülendi.
Seçim yasakları başladı: Neleri kapsıyor?
EĞİTİM
79 Kez Görüntülendi.
Dünya sıralamasına giremeyen 197 üniversite kapatılacak mı?
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da bir benzeri daha yok! Oy kullanacak kişi sayısı 359 ilçeden fazla
SENDİKA
33 Kez Görüntülendi.
Kuruoğlu, "Neden Hür-Sen?" Sorusuna Cevap Verdi
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi