Kategoriler

kamudan.com

İlköğretime 1 milyon 258 bin öğrenci başlayacak

Yeni eğitim-öğretim yılında mecburi öğretim çağına giren 1 milyon 258 bin 839 çocuk ilköğretim birinci sınıfa başlayacak.

Türkiye genelindeki resmi ilköğretim okullarına birinci sınıflar için öğrenci kayıtları, Ulusal Adres Veri Tabanı'ndaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarak kayıt alanları doğrultusunda “e-kayıt sistemi” ile yapıldı. Mecburi öğretim çağına giren 1 milyon 258 bin 839 çocuk ikametlerine en yakın ilköğretim okullarına yerleştirildi. Veliler, Bakanlığın “//www.meb.gov.tr” internet adresinde yer alan “Veli Bilgilendirme Sistemi'nden” çocuklarının “T.C. kimlik numaralarını” yazarak yerleştirildiği okulu ve okulun adresini öğrenebilecek. Bu yerleştirme aynı zamanda kesin kayıt anlamına gelecek. Velilerin ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayıt, katkı ve zorunlu bağış yapmadan okullar açıldığında çocuğunu okula götürmesi yeterli olacak.  

 

Nakillerde ayrıcalık yok

 

Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler ile şehit ve muharip gazi çocuklarının istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri halinde nakilleri istedikleri okullara yapılabilecek. Bunlar dışındaki hiçbir kişiye ayrıcalık tanınmayacak. Okula kayıt edilen ancak bedenen yeterince gelişmemiş olan çocuklar velisinin, kaydı yapılan okula yazılı müracaatı üzerine okul öncesi eğitim kurumlarına devam edebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecek. Görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşların çocuklarının nakli yeni adresine uyumlu okula eylül ayı başında yapılacak. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak okulu değiştirilen öğrencilerin tespiti halinde adreslerine uygun okullara kayıtları ve nakillerinin yapılması sağlanacak. Yurt dışından gelen, ikametgahı belirlenip nüfus cüzdanı yeni düzenlenen çocukların kayıtlarının hiçbir okula çıkmaması durumunda, velilerin öncelikle İlçe Nüfus Müdürlüğünde adres kontrolü yapacak, ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek çocuğunun adresinin bir okulla ilişkilendirilmesini talep edecek. Özel ilköğretim okullarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt ve nakilleri okul yönetimleri tarafından adres uygunluğu kontrolü yapılmayacak.


 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
POLİTİKA
50 Kez Görüntülendi.
Türkiye sandık başına gitti: AKP'de büyük kan kaybı!
KÜLTÜR SANAT
24 Kez Görüntülendi.
Futbolun öykü on biri
HABERDE İNSAN
66 Kez Görüntülendi.
Türkiye'den ilginç seçim manzaraları
GENEL
29 Kez Görüntülendi.
Yerel seçimin 'en'leri belli oldu: En kısa oy pusulası 4 santimetre ile Şırnak'ta
POLİTİKA
34 Kez Görüntülendi.
Seçim yasakları başladı: Neleri kapsıyor?
EĞİTİM
80 Kez Görüntülendi.
Dünya sıralamasına giremeyen 197 üniversite kapatılacak mı?
EĞİTİM
28 Kez Görüntülendi.
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da bir benzeri daha yok! Oy kullanacak kişi sayısı 359 ilçeden fazla
SENDİKA
33 Kez Görüntülendi.
Kuruoğlu, "Neden Hür-Sen?" Sorusuna Cevap Verdi
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi