Kategoriler

kamudan.com

SAĞLIKÇILARIN BÜYÜK İSYANI

Başkent’te kendilerine ‘Atanamayan Sağlıkçılar’ adını veren bir grup, Sağlık Bakanlığı önünde diplomalarını yakıp mendil açarak, atama istedi. Kızılay’da bir araya gelen gruba, Türk Sağlık-Sen de destek verdi. ‘Seçim yine...

Başkent’te kendilerine ‘Atanamayan Sağlıkçılar’ adını veren bir grup, Sağlık Bakanlığı önünde diplomalarını yakıp mendil açarak, atama istedi. 
 
Kızılay’da bir araya gelen gruba, Türk Sağlık-Sen de destek verdi. ‘Seçim yine geldi çattı, bizim atama yine rafa mı kalktı?’, ‘İthal sağlıkçı istemiyoruz’, ‘112 aşkına ata bizi bu alımda’ dövizleri taşıyan grup, buradan Sağlık Bakanlığı’na yürüdü. 
 
Grup adına konuşan Şule Çelikel, “Bugün buraya sağlık hizmetleri biriminde ‘sağlıkçı’ olarak nitelendirilen; Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı diploma alıp boşta gezen, özellerde taşeron olarak çalışan çok iş az para politikası adı altında ezilen, çalıştığının karşılığını alamayan ataması yapılmayan kişiler olarak toplanmış bulunmaktayız. Amacımız sesimizi duyurmak ve bizlerin de bu ülkenin evladı olduğunu hatırlatmaktır. Üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz artık.” dedi. Artık oyalanmak istemediklerini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan yüklü miktarda alım beklediklerini dile getirdi. 
 
Çelikel, “Eğitim alıyor, mezun oluyor KPSS’ye giriyoruz. Bekliyoruz, sonuç hep aynı. Sebebinin bilmek çok da zor değil. Atanan kişilerin becayiş ve tayin isteme hakları varken; tekrar tercih yapıp haksızlığın acilen giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu. 
 
Açıklamanın ardından protestocu grup, diplomalarını ateşe verdi. Bakanlık önünde oturma eylemi yapan eylemciler daha sonra mendil açtı. Bazı eylemciler açılan mendillere bozuk para attı. Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
POLİTİKA
50 Kez Görüntülendi.
Türkiye sandık başına gitti: AKP'de büyük kan kaybı!
KÜLTÜR SANAT
24 Kez Görüntülendi.
Futbolun öykü on biri
HABERDE İNSAN
66 Kez Görüntülendi.
Türkiye'den ilginç seçim manzaraları
GENEL
29 Kez Görüntülendi.
Yerel seçimin 'en'leri belli oldu: En kısa oy pusulası 4 santimetre ile Şırnak'ta
POLİTİKA
34 Kez Görüntülendi.
Seçim yasakları başladı: Neleri kapsıyor?
EĞİTİM
80 Kez Görüntülendi.
Dünya sıralamasına giremeyen 197 üniversite kapatılacak mı?
EĞİTİM
28 Kez Görüntülendi.
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da bir benzeri daha yok! Oy kullanacak kişi sayısı 359 ilçeden fazla
SENDİKA
33 Kez Görüntülendi.
Kuruoğlu, "Neden Hür-Sen?" Sorusuna Cevap Verdi
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi