Kategoriler

kamudan.com

İstanbul Milli Eğitimde Haksızlıkları ve Zulümleri Önleme Timi Kurulsun

Yeni Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’in göreve başlamasıyla haksızlıkların, usulsüzlüklerin sona ereceğini umut etmiştik. Çünkü seçim sonrasında Sayın Başbakan balkon konuşmasında yeni bir beyaz sayfadan söz ediyordu.

Çünkü seçim sonrasında Sayın Başbakan balkon konuşmasında yeni bir beyaz sayfadan söz ediyordu. Ancak Sayın Dinçer’in haksızlıkların ve usulsüzlüklerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili bir çalışması ve niyeti olmadığı anlaşılıyor. Nitekim ilk iş olarak; velilerden öğrenci kayıt döneminde para talep eden okul idarecilerinin tespiti için Kayıt Parasına Özel Takip Timi kurulduğunu açıklamasıdır. Güzel ama bundan önce Okulları Maddi Sıkıntıdan Kurtarma Timi kurulsaydı daha iyi olmaz mıydı?
         
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde işlenen hukuksuzlukların, hak gasplarının ve işlenen rezaletlerin ardı arkası kesilmiyor. Bütün uyarılara rağmen hak gasplarına her gün yenileri ekleniyor. İstanbul’da eğitim dibe vurmuş kimsenin umurunda değil. Öğretmenler ve okul idarecileri inanılmaz büyük bir sıkıntı içinde. Dertlerini, sıkıntılarını ve uğradıkları haksızlıkları dile getirecekleri bir makam yok. Çünkü bütün bu haksızlıklara ve zulümlere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürünün talebiyle Valilik onay veriyor. Sayın Bakan bu nedenle İstanbul’da Haksızlıkları ve Zulümleri Önleme Timi acilen kurulması gerekmektedir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü hiçbir hukuk kuralını tanımadan hak etmeyenleri, hak edenlerin haklarını gasp ederek her türlü hukuksuzluğu sergiliyor. İstanbul bu boyutta hak ve hukukun ayaklar altına alındığı böyle bir zulüm ve işkence dönemi yaşamadı.

Birkaç örnek: 11.08.2011 tarihi itibarıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 39 İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda 10 kişinin farklı okullara müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak Valiliğin onayı ile görevlendirildiği bildirilmektedir. Görevlendirilenler arasında Sultanbeyli Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı ve Bilgisayar Öğretmeni Mustafa Canıtez de bulunmaktadır. Aynı kişinin 8 ay önce Valilik onayı ile Adalar İlçesi Heybeliada Anadolu Lisesi Müdür Yardımcılığı görevine vekâleten ataması yapılmıştı. Şimdi de Sultanbeyli ilçesinden Adalar İlçesindeki Hüseyin Rahmi Gürpınar Çok Programlı Lisesine Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Yine Ümraniye İlçesi Kazım Karabekir İlköğretim Okulunda Müdür Yardımcısı olan Özgür Gün Ataşehir İlçesi İş Okuluna Müdür Yardımcısı, Esenyurt İlçesi Ali Kul Çok Programlı Lisesinde Çocuk Gelişimi Öğretmeni olan S.N. Avcılar Şehit Şerife Bacı Kız Meslek Lisesine Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildiği İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Ek:2-Listesinden ortaya çıkmaktadır. Bu görevlendirmeler, adı geçen okul ve ilçelerdeki öğretmenlerin haklarının gasp edilmesinden başka nedir?

“Zalimin zulmü varsa, mazlumun Allahı var”.

 
                                                                Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan
                                                     Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen
                                                                    İstanbul İl Başkanı

Yorumlar

Rasim YILMAZ 13 Yıl Önce

Ben emekli bir öğretmenim.Adalar İlçesinde ne yazıkki eğitim öğretimde İlçe Milli Eğitim Müdürüne Kaymakamda sahip çıkmayıpboş görevlendirmeler ile uğraşmaktadır.Adalardalütfen eğitimeve eğitimcilere sahipçıkalım.

Daha Fazla Haber
POLİTİKA
51 Kez Görüntülendi.
Türkiye sandık başına gitti: AKP'de büyük kan kaybı!
KÜLTÜR SANAT
24 Kez Görüntülendi.
Futbolun öykü on biri
HABERDE İNSAN
66 Kez Görüntülendi.
Türkiye'den ilginç seçim manzaraları
GENEL
29 Kez Görüntülendi.
Yerel seçimin 'en'leri belli oldu: En kısa oy pusulası 4 santimetre ile Şırnak'ta
POLİTİKA
35 Kez Görüntülendi.
Seçim yasakları başladı: Neleri kapsıyor?
EĞİTİM
80 Kez Görüntülendi.
Dünya sıralamasına giremeyen 197 üniversite kapatılacak mı?
EĞİTİM
28 Kez Görüntülendi.
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da bir benzeri daha yok! Oy kullanacak kişi sayısı 359 ilçeden fazla
SENDİKA
33 Kez Görüntülendi.
Kuruoğlu, "Neden Hür-Sen?" Sorusuna Cevap Verdi
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi