Kategoriler

kamudan.com

ASİL ÖĞRETMENLİK SINAVINDAN 60 PUAN ALAMAYAN ADAY ÖĞRETMENLER NE YAPACAK?

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavından 60 Puan Alamayanların Durumu Ne Olacak? 60 puan alamayan aday öğretmenler ne yapacaklar?

Milli Eğitim Bakanlığınca Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde 11 Ekim 2015'te yapılan sınava 35 bin 562 aday öğretmen katılmıştı. Sınav sonuçları //www.meb.gov.tr/ adresinden öğrenildi.
Peki 60 puan alamayıp başarısız olan aday öğretmenlerin durumu ne olacak? Ne gibi bir uygulama onları bekliyor? Asli öğretmenliğe geçiş sınavından 60 puan alamayarak başarısız olan aday öğretmenlerin durumu ne olacak.
Yönetmeliğe göre sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından yazılı sınavda başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce "öğretmen" olarak atanır. Yazılı sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilir.
Başka bir okulda görevlendirilen aday öğretmenler, bir yılsonunda yeniden değerlendirmeye tabi tutulacak ve gerekli koşulları taşıması halinde tekrar yazılı ve/veya sözlü sınava alınacak.
Yapılacak performans değerlendirmesi sonucunda veya yeniden sınava alınmaları halinde girecekleri sınavda başarısız sayılanlar, aday öğretmen unvanını kaybedecek ve memuriyetle ilişikleri kesilecek. Asil öğretmen olarak atanma hakkını elde edemeyenlerden, daha önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre aday memurluğu kalkmış ve asil memur olarak atanmış olanlar, Milli Eğitim Bakanlığında durumlarına uygun memur kadrolarına atanacak.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
POLİTİKA
47 Kez Görüntülendi.
Türkiye sandık başına gitti: AKP'de büyük kan kaybı!
KÜLTÜR SANAT
24 Kez Görüntülendi.
Futbolun öykü on biri
HABERDE İNSAN
66 Kez Görüntülendi.
Türkiye'den ilginç seçim manzaraları
GENEL
29 Kez Görüntülendi.
Yerel seçimin 'en'leri belli oldu: En kısa oy pusulası 4 santimetre ile Şırnak'ta
POLİTİKA
33 Kez Görüntülendi.
Seçim yasakları başladı: Neleri kapsıyor?
EĞİTİM
79 Kez Görüntülendi.
Dünya sıralamasına giremeyen 197 üniversite kapatılacak mı?
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da bir benzeri daha yok! Oy kullanacak kişi sayısı 359 ilçeden fazla
SENDİKA
33 Kez Görüntülendi.
Kuruoğlu, "Neden Hür-Sen?" Sorusuna Cevap Verdi
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi