Kategoriler

kamudan.com

PTT işçilerinden zincirli eylem

Direnişteki PTT işçileri bugün (22 Mart) PTT'nin İstanbul Sirkeci'deki Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirdikleri zincirli eylemle işlerini geri istedi

Topkapı PTT AVPİM ve Sarıyer Dağıtım Merkezi önünde direnişlerini sürdüren PTT işçileri direnişlerinin 76. gününde gerçekleştirdikleri eylemle ayladır dile getirdikleri “İşimizi geri istiyoruz” talebini bir kez daha yineledi. Kendilerini PTT Sirkeci Genel Müdürlüğü'nün giriş kapısına zincirleyen işçiler taleplerini haykırdılar. İşçiler, “Taşeron işçiler kadroya alınsın!”, “Haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz! Direnişimizin 76. günündeyiz!”, “Haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz! İşimizi geri istiyoruz!” yazılı dövizler taşıdı.

Bir süre slogan atan işçilerden Rıza Soylu işlerini geri istediklerini belirtti ve “Çocuklarımızın geleceği için Topkapı ve Sarıyer'de direniyoruz” dedi.

Sloganlarla taleplerini haykıran işçiler polisin gözaltı saldırısının hedefi oldu. Önce sivil polislerce zincirleri kesilen işçiler geri adım atmayarak eylemlerine devam etti. Oturma eylemi yapan işçiler ardından ana giriş kapısının hemen arkasındaki postanenin iç giriş kapısına geçerek oturma eylemlerini burada da sürdürdü. Polis, Osman Tural'la görüşmeden ayrılmayacaklarını belirten işçileri döverek gözaltına aldı. Eylemi takip eden basın emekçileri polisin engelleme girişimine maruz kaldılar. PTT işçileri polis aracında da polisin saldırılarına maruz kaldılar. İşçiler Sirkeci Karakolu'na götürüldü.




Yorumlar

Daha Fazla Haber
POLİTİKA
50 Kez Görüntülendi.
Türkiye sandık başına gitti: AKP'de büyük kan kaybı!
KÜLTÜR SANAT
24 Kez Görüntülendi.
Futbolun öykü on biri
HABERDE İNSAN
66 Kez Görüntülendi.
Türkiye'den ilginç seçim manzaraları
GENEL
29 Kez Görüntülendi.
Yerel seçimin 'en'leri belli oldu: En kısa oy pusulası 4 santimetre ile Şırnak'ta
POLİTİKA
33 Kez Görüntülendi.
Seçim yasakları başladı: Neleri kapsıyor?
EĞİTİM
79 Kez Görüntülendi.
Dünya sıralamasına giremeyen 197 üniversite kapatılacak mı?
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da bir benzeri daha yok! Oy kullanacak kişi sayısı 359 ilçeden fazla
SENDİKA
33 Kez Görüntülendi.
Kuruoğlu, "Neden Hür-Sen?" Sorusuna Cevap Verdi
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi