Kategoriler

kamudan.com

CUMHURBAŞKANI GÜL, KAMUOYUNUN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÜÇ ÖNEMLİ YASAYI ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Gül merakla beklenen üç yasayı onayladı.

CUMHURBAŞKANI GÜL, KAMUOYUNUN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÜÇ ÖNEMLİ YASAYI ONAYLADI.

Cumhurbaşkanı Gül, kamuoyunda ”4+4+4” olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran ”İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu, memura toplu sözleşmenin yolunu açan yasayı ve Denetimli serbestlik yasasını onayladı Cumhurbaşkanı Gül, kamuoyunun yakından takip ettiği üç yasaya onay verdi. Onaylanan yasalardan biri kamuoyunda uzun süre tartışılan ve ”4+4+4” olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran ”İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu” oldu. Cumhurbaşkanı Gül, memurların merakla beklediği, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan ”Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu” da onayladı. Köşk’ten onaylanan üçüncü yasa ise ”Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” oldu. Bu yasayla birlikte 15 bin tutukluya tahliye yolu açıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda ”4+4+4” olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran ”İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu, memura toplu sözleşmenin yolunu açan yasayı ve Denetimli serbestlik yasasını onayladı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunun yakından takip ettiği üç yasaya onay verdi. “4+4+4” Eğitim Yasası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunun yakından takip ettiği üç yasaya onay verdi. Onaylanan yasalardan biri kamuoyunda uzun süre tartışılan ve ”4+4+4” olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran ”İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu” oldu. “4+4+4” Neler Getiriyor? 4+4+4 yasası önemli yapısal değişiklikler içeriyor. Buna göre; - Zorunlu eğitim kesintili olarak 12 yıla çıkacak. - İlk 4 yıl ilkokuldan, ikinci 4 yıl ise ortaokuldan oluşacak. Sonraki 4 yıl ise Lise şeklinde kademelendirilecek. - İlköğretim çağı 6 ila 13 yaşları arasındaki çocukları kapsayacak. Okula Başlama Yaşı 60 ile 72 Ay - İlköğretime başlama yaşının tabanı 60 ay, tavanı 72 ay olarak belirlenecek. - Öğrenciler ortaokulla birlikte seçmeli ders alabilecek. - Meslek liselerine üniversite sınavında alanlarına yönelik tercihlerde verilen ek puan ise kaldırıldı. - Meslek liselerine üniversiteye girişte uygulanan katsayı eşitsizliği kaldırıldı.

TOPLU SÖZLEŞME YASASI

Cumhurbaşkanı Gül, memurların merakla beklediği, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan ”Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu” da onayladı. Bu yasayla birlikte zamlı maaş için memur konfederasyonları ve hükümet toplu sözleşme masasına oturacak. Toplu sözleşme masasında imza yetkisi en çok üyeye sahip konfederasyonun, yani Memur-Sen’in olacak. Sendikalarla hükümetin anlaşamaması durumunda devreye hakem heyeti girecek. Hakem heyetinin verdiği kararlar bağlayıcı olacak ve nihai karar alınacak. Zam 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacağı için 5,5 aylık fark birden ödenecek.

DENETİMLİ SERBESTLİK YASASI

Köşk’ten onay alan üçüncü yasa ise ”Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” oldu. Bu yasayla birlikte 15 bin tutukluya tahliye yolu açıldı. Yasa ile koşullu salıverilmesine bir yıl ve daha az kalan hükümlüler cezalarının bir kısmını dışarıda geçirebilecek. Bu sürede hükümlünün denetimi elektronik kelepçeyle sağlanacak. 15 bin hükümlünün bu yasa kapsamında serbest bırakılması bekleniyor.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
POLİTİKA
53 Kez Görüntülendi.
Türkiye sandık başına gitti: AKP'de büyük kan kaybı!
KÜLTÜR SANAT
24 Kez Görüntülendi.
Futbolun öykü on biri
HABERDE İNSAN
66 Kez Görüntülendi.
Türkiye'den ilginç seçim manzaraları
GENEL
29 Kez Görüntülendi.
Yerel seçimin 'en'leri belli oldu: En kısa oy pusulası 4 santimetre ile Şırnak'ta
POLİTİKA
35 Kez Görüntülendi.
Seçim yasakları başladı: Neleri kapsıyor?
EĞİTİM
80 Kez Görüntülendi.
Dünya sıralamasına giremeyen 197 üniversite kapatılacak mı?
EĞİTİM
28 Kez Görüntülendi.
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da bir benzeri daha yok! Oy kullanacak kişi sayısı 359 ilçeden fazla
SENDİKA
33 Kez Görüntülendi.
Kuruoğlu, "Neden Hür-Sen?" Sorusuna Cevap Verdi
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi