Kategoriler

kamudan.com

Genel Başkan: Hükümet Hızlı Bir Şekilde Uzaktan Eğitim Araçlarından Yoksun Öğrencilerin İhtiyaçlarını Karşılamalıdır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaptığı açıklamada, hükümetin hızlı bir şekilde uzaktan eğitim araçlarından yoksun öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamasını istedi.

Geride bırakılan süreçte Sayın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, 1 milyon 600 bin öğrencimizin uzaktan eğitime iştirak edemediği tespitinde bulunduğunu hatırlatan Geylan, “Kaldı ki bu rakamın daha fazla olduğunu düşünüyoruz.

Uzaktan eğitim araçlarına sahip olamayan bir öğrenci dahi olsa bizim için çok önemlidir” dedi. Geylan,  bu noktada, Hükümetin hızlı bir şekilde uzaktan eğitim araçlarından yoksun öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini kaydederek, “ Şu hususu hatırlatmakta fayda görüyorum: Geçtiğimiz yıllarda Hükümet Fatih projesini hayata geçirdi.

Ücretsiz olarak yüz binlerce tablet dağıtıldı. Demek ki, ülkemizin bilgisayar ve internet imkânından yoksun bu öğrencilerimize bu araç gereçleri ücretsiz temin etme gücü var. Yeter ki buna öncelik tanıyalım” diye konuştu.

EBA TV dışında canlı ders anlatan öğretmenlerimizin uzaktan eğitim faaliyeti süresince ücretsiz internet imkânına sahip olmaları lazım.

Sadece öğrenciler açısından değil, öğretmenlerin de uzaktan eğitim araçları konusunda sıkıntı yaşadığını bildiren Geylan şunları kaydetti: “Öğretmenlerimiz uzaktan eğitimde sadece EBA TV'yi kullanmadı. Zoom, whatsapp vb. platformları da kullandıklarından ciddi anlamda internet giderleri oldu.

Dolayısıyla öğretmenlerimiz mali külfet ile karşı kaşıya kaldılar. Yeni göreve başlayan bir öğretmenimizin 4 bin 137 TL maaş alındığını düşünürseniz, bunun bin 500 TL'sini kiraya verdiğini, bin 500TL'sini mutfak gideri olarak harcadığını göz önüne alırsanız, internet gideri öğretmenlere ciddi bir ek külfet getirmektedir.

EBA TV dışında canlı ders anlatan öğretmenlerimizin uzaktan eğitim faaliyeti süresince ücretsiz internet imkânına sahip olmaları lazım. Zaten öğretmenlerimiz mali sıkıntı içinde, bir de ilave mali külfetler ile öğretmenlerimizi boğmamak lazım. ‘O zaman öğretmenler EBA dışında ders vermesin’ denilebilir. Ama burada şöyle bir durum var: EBA'nın kotası yetmiyor.

Dolayısıyla öğretmenlerimiz zorunlu olarak hem kota hem de zaman itibari ile başka platformları canlı ders anlatımlarında kullanmak zorunda kalıyor. Aksi taktirde öğrencilerimiz eğitim öğretim hayatından geri kalacaklardır.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
POLİTİKA
50 Kez Görüntülendi.
Türkiye sandık başına gitti: AKP'de büyük kan kaybı!
KÜLTÜR SANAT
24 Kez Görüntülendi.
Futbolun öykü on biri
HABERDE İNSAN
66 Kez Görüntülendi.
Türkiye'den ilginç seçim manzaraları
GENEL
29 Kez Görüntülendi.
Yerel seçimin 'en'leri belli oldu: En kısa oy pusulası 4 santimetre ile Şırnak'ta
POLİTİKA
34 Kez Görüntülendi.
Seçim yasakları başladı: Neleri kapsıyor?
EĞİTİM
80 Kez Görüntülendi.
Dünya sıralamasına giremeyen 197 üniversite kapatılacak mı?
EĞİTİM
28 Kez Görüntülendi.
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da bir benzeri daha yok! Oy kullanacak kişi sayısı 359 ilçeden fazla
SENDİKA
33 Kez Görüntülendi.
Kuruoğlu, "Neden Hür-Sen?" Sorusuna Cevap Verdi
EĞİTİM
27 Kez Görüntülendi.
1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi