Tıkladığı reklam nedeniyle hayatının şokunu yaşadı! "Yılların emeği elimizden gitti"

Adana'da oto tamirciliği yapan Abdurrezzak Dirican, üye olduğu kripto sitesinde tıkladığı reklamın ardından 0850'li bir numaradan arandığı söyledi. Dirican, "Hesabınıza virüs bulaşmış, hesabınız güvende değil; paranızı korumamız lazım" diyen şüphelilere 86 bin 500 TL olan kripto parasını gönderdi.

Tıkladığı reklam nedeniyle hayatının şokunu yaşadı! "Yılların emeği elimizden gitti"

Adana'da oto tamirciliği yapan Abdurrezzak Dirican, üye olduğu kripto sitesinde tıkladığı reklamın ardından 0850'li bir numaradan arandığı söyledi. Dirican, "Hesabınıza virüs bulaşmış, hesabınız güvende değil; paranızı korumamız lazım" diyen şüphelilere 86 bin 500 TL olan kripto parasını gönderdi. Daha sonra yolladığı parası hesaba geri gelmeyince dolandırıldığını anlayan Dirican, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adana'da oto tamircisi olan 33 yaşındaki Abdurrezzak Dirican'ın kripto para hesabındaki 86 bin 500 TL'yi dolandırıcılara kaptırdı. Kripto alım-satımı yapan uygulamaya üye olan ve birçok kez alım-satım yapan Dirican, bir reklama tıkladıktan sonra 0850'li bir numaradan arandı. Dirican, "Hesabınıza virüs bulaşmış, hesabınız güvende değil; paranızı korumamız lazım' dediler. Dediklerini harfiyen yerine getirdim. Önce kripto hesabımı daha sonra banka hesabımı boşalttılar. Güvendim ama her şeyimi çaldılar" diyerek olayı anlattı.

Dirican, iddiaya göre, geçen ay uygulamanın adının geçtiği bir reklam gördü. Reklama tıklayan Dirican, açılan internet sitesini kapattı. Bir süre sonra 0850'li bir numaradan Dirican'ı arayan kişiler, 'Hesabınız güvende değil; paranızı korumamız lazım' dedi. Paniğe kapılan Dirican, kripto para hesabındaki 86 bin 500 TL'yi şüphelilerin gönderdiği hesaba aktardı. Belirtilen sürede para tekrar hesaba yatmayınca dolandırıldığını anlayan Dirican, avukatı Mert Kök aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

'GÜVENDİM AMA HER ŞEYİMİ ÇALDILAR'

Birçok dolandırıcılık hikayesini televizyondan izlediğini, kendi başına geleceğini hiç düşünmediği ve hala yaşadıklarına inanamadığını belirten Abdurrezzak Dirican, her şeyin bir reklam ile başladığını söyledi.

'Kripto para hesabında 15 bin liranın üstünde para olanlara sıfır otomobil çekilişi' şeklinde reklam gördüğünü anlatan Dirican, "Reklama tıklar tıklamaz bir sayfa açıldı. Korktum ve kapattım. Ardından 0850'li bir numara aradı. 'Hesabınıza virüs bulaşmış, hesabınız güvende değil; paranızı korumamız lazım' dediler. Dediklerini harfiyen yerine getirdim. Önce kripto hesabımı daha sonra banka hesabımı boşalttılar. Güvendim ama her şeyimi çaldılar. Yılların emeği, elimizden gitti. Suçluların bulunması ve ceza alması için hukuk mücadelesi başlattım" dedi.

'0850'Lİ NUMARALARA DİKKAT'

Dirican'ın avukatı Mert Kök ise hem söz konusu kripto para şirketi hem de şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Bu tip olaylarda 0850’li numaralar çok kullanılıyor. Çünkü bu tür numaralar tüzel kişilerin üstüne alınıyor. Arayan kişinin konumu yok. Bulmak çok zor. Bu aramalara dikkat etmek gerekir" diye konuştu.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER