İstanbul'a bir yiğit Levent

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne Levent YAZICI atandı. Bu atamayı çok önemsiyorum.

Levent Yazıcı, eğitimdeki sorunların çözümü için kafa yoran proje üreten sonuç alacak çalışmalar yapan bir yönetici. İnönü Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü mezunu. Kuramsal açıdan yönetimi biliyor. Müfettişlik yaptığı için eğitim kurumlarını çok iyi tanıyor. Karekter olarak ta yöneticiliğe uygun bir mizaca sahip. Yeni fikirlere açık. Çalışmak isteyene destek olan, ekip çalışmasına önem veren birisi.

İstanbul’da daha önce Eğitim Müfettişleri Başkanlığı yaptığı kısa süre içinde bile çok güzel çalışmalara imza attı.  Bu çalışmalardan birisi ara sınıflarda okuma yazma bilmeyen çocukların tespiti ve bir plan dahilinde bunların okur yazar hale getirilmesi idi. Bir başka çalışması okulların müfettişlere dağıtılarak mentörlük uygulaması yapması idi. Bu sayede okullara periyodik ziyaretler yapılarak sorunlar zamanında tespit ediliyor, sorunlar daha doğmadan çözülüyordu. Okulların kurumsal gelişimi izleniyordu.

Levent Yazıcı, Tokatta da çok güzel çalışmalar yürüttü. Bir ilin sınırlarını aşacak çalışmalar. Örneğin, ulusal düzeyde eğitim materyali geliştirme yarışmaları düzenledi. Böylece sadece iline değil Ülkeye hizmet etti. Onun çalışmaları bir yazıya sığmayacak kadar fazla.

Bakanlığı bu atamadan dolayı tebrik ediyorum. Liyakate göre atama diyoruz ya, işte doğru atama bu. Levent YAZICI’nın İstanbul Milli Eğitim Müdürü olarak atanması Bakanlığa yapılan üst düzey atamalar kadar önemli.  Çünkü İstanbul’un eğitim sorunu çözülürse ülkenin eğitim sorunları çözülür…

İstanbul’a bir levent geliyor. İstanbul’un eğitim sorunlarıyla savaşacak, Ulubatlı Hasan gibi, başarının sancağını İstanbul surlarına dikecek bir savaşçı. Kendini işine adamış  bu yiğit levendin İstanbul’daki eğitim sorunlarını çözeceğine inanıyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun…

Doğan CEYLAN
Maarif Müfettişi
Yönetim Bilimi Uzmanı

YORUM EKLE
YORUMLAR
Pascha
Pascha - 6 yıl Önce

Yeni atanan birine daha sonuçlarını görmeden bu kadar iltifat yapılıyorsa, bir yorum yazamıyorum. Bunu yazan birde eğitimde yönetim alanında uzman ise. Eğitim bu hale gelirken neler yaptınız diye adama sorarlar Beyefendi.