Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman, başvuru nasıl yapılır? İşte şartlar

Adalet Bakanlığı 2022 yılında 12 bin 823 personel alımı gerçekleştiriyor. KPSS'den son iki yıl içerisinde en az 70 puan alan adayların başvurabildiği Adalet Bakanlığı personel alımı, 21 farklı pozisyonda yapılacak. İşte, Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları...

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman, başvuru nasıl yapılır? İşte şartlar

Adalet Bakanlığı'na her yıl yapılan personel alımının 2022 yılında ne zaman yapılacağı netleşti. Artan nüfus, büyüyen şehirler dolayısıyla kamu hizmetlerine olan ihtiyaç da artıyor. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı'na hem yeni açılan, hem de boşalan pozisyonlara yeni personel ataması gerçekleştirilecek.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN 2022?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı'na çeşitli kadrolarda toplam 12 bin 823 personelin alınacağını belirterek, "12 bin 823 personel alımı sınav başvuruları 1 Mart 2022'de başlıyor. Adalet Bakanlığında çalışmak isteyenler için hayırlı olsun. Sınavlara girecek herkese başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Paylaşımda yer verilen tabloya göre, Adalet Bakanlığı tarafından adliyelere 6 bin 459, ceza infaz kurumlarına 5 bin 563, icra dairelerine 500, merkeze 188, personel eğitim merkezlerine 113 olmak üzere toplam 12 bin 823 personel alımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı personel alımı başvurularının nasıl yapılacağını ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylı bilginin 1 Mart 2022 Salı günü yapılması öngörülüyor.

fmluuoux0aapkl5.jpg

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Farklı 21 farklı pozisyonda personel alımı yapacağını duyuran Adalet Bakanlığı, kadro dağılımı hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı. Fakat her yıl yapılan alımlardan yola çıkarak aşağıdaki kadrolara personel alımı yapılması bekleniyor:

Personel Genel Müdürlüğü Kadro Dağılımı:

* Sözleşmeli Zabıt Katibi
* Sözleşmeli Mübaşir
* Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı
* Sözleşmeli Şoför
* Sözleşmeli Aşçı
* Sözleşmeli Tercüman

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Kadro Dağılımı:

* İnfaz ve Koruma Memuru
* Büro Personeli (Ceza İnfaz Kurumu katibi)
* Hemşire
* Sağlık Teknikeri
* Teknisyen
* Destek Personeli (Şoför, Kaloriferci, Aşçı)

İcra İşleri Dairesi Başkanlığı Kadro Dağılımı:

* İcra Katibi

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Kadro Dağılımı:

* Laborant
* Tekniker
* Teknisyen
* Destek Personeli (Hizmetli)
* Koruma ve Güvenlik Görevlisi
* Kimyager

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* 30 veya 35 yaşını tamamlamamış olmak.

* 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P94, P93 veya P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, En az lise mezunu olmak şartı ile önlisans veya lisans mezunu olmak.

* Alım yapılacak kadroya göre belirtilen özel nitelikleri sağlıyor olmak

* Zabıt katibi alımı için fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet önlisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak 

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER