Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar istifa etti

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 3 yıldır sürdürdüğü Adıyaman Valiliği görevinden istifa etti. Çuhadar, depremin vurduğu Adıyaman'da sorunlarını anlatmaya çalışan depremzedelere gülerek karşılık vermesiyle tepki çekmişti.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar istifa etti

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar istifa etti.

Çuhadar'ın istifa kararı, Adıyaman Valiliği'nin sosyal medya hesabı üzerinden, Çuhadar imzasıyla yapılan paylaşımla duyuruldu.

Çuhadar'ın sağlık sorunları gerekçesiyle görevden ayrıldığı ifade edilen paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: "Yaklaşık 3 yıldır yürütmekte olduğum Adıyaman Valiliği görevimden yaşadığım sağlık sorunları sebebi ile affımı talep etmiş durumdayım. 06.02.2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinin yaralarının devlet ve millet dayanışması ile sarılacağına şnancım tamdır. Adıyaman ve Adıyamanlı hemşehrilerimin yüreğimizde hep özel bir yeri olacaktır. Allah hepimizin yar ve yardımcı olsun"

Kahramanmaraş depreminin sabahında Kahramanmaraş ve Elbistan’a Koordinatör Vali olarak görevlendiren Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, bugün yeni bir kararla aynı görev için Adıyaman’a görevlendirilmişti.

DEPREMZEDELERE GÜLMESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat tarihli depremler, Adıyaman’da da büyük yıkıma yol açmıştı.

Yakınları enkaz altında kalan yurttaşlar, Adıyaman Valiliği’ne giderek çalışmaların ve yardımların yetersiz olduğunu belirterek tepki göstermiş, Adıyaman Valisi Çuhadar ise "Adıyaman sahipsiz", "Yardımlar nerede?" diye slogan atan depremzedelere gülerek karşılık vermişti.

Çuhadar’nın gülmesine öfkelenen bazı yurttaşlar "Neye gülüyorsun sen" sözleriyle tepki göstermişti. 

BirGün Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER