Erdoğan'dan seçim öncesi dikkat çeken kararname: 2 yıllık maaş garantisi

AKP'li Cumhurbaşkanı seçime iki gün kala dikkat çeken bir karara imza attı. SEDDK üyelerinin, görevlerinden ayrılmış olsalar da 2 yıl boyunca ödeme almaya devam edeceklerine dair karar Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Öte yandan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Akif Balta atandı.

Erdoğan'dan seçim öncesi dikkat çeken kararname: 2 yıllık maaş garantisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne aynı yerin Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Balta atandı. 

Balta’dan boşalan Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise Mehmet Ekinci atandı.

Söz konusu atama kararları Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3’üncü maddeleri gereğince yapıldı.

Öte yandan Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerine iki gün kala; Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) üyeleri hakkında, görevlerinden ayrılmış olsalar da 2 yıl boyunca ödeme almaya devam edeceklerine dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi değişikliğini imzaladı. 

12 Mayıs Cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanan kararı şöyle:

“47 sayılı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrasının dördüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Bir kamu kurumunda çalışmayanlardan üyeliğe atanıp görevi herhangi bir sebeple sona erenlere başka bir görev veya işe başlayıncaya kadar, almakta oldukları her türlü ödemeler Kurum tarafından verilmeye devem edebilir ve bu şekilde yapılacak ödeme iki yılı geçemez. Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.”

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, iktidara geldiklerinde iptal edilecek ilk kararnamelerden birinin bu olduğunu ifade etti.

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER