EYT'lilere Emlak Vergisi Muafiyeti başlıyor: İşte şartlar

2023 yılı sonuna kadar emekli olan emekli olan EYT'liler, 2024 yılı Ocak ayından itibaren emlak vergisinden muaf olacak. Muafiyet için brüt 200 metrekareyi aşmayan tek meskenin olması ve arsa, arazi işyeri geliri bulunmaması gerekiyor.

EYT'lilere Emlak Vergisi Muafiyeti başlıyor: İşte şartlar

Bu yıl emekli olan EYT'liler, aylık bağlanan tarihi izleyen yıldan itibaren emlak vergisinden muaf olacak. Muafiyetten yararlanmak için brüt 200 metrekareyi aşmayan tek meskenin olması ve arsa, arazi, işyeri geliri bulunmaması gerekiyor. Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Kiraya vererek oturduğu evin kirasını karşılayan, çocuğunu oturtan da yararlanabiliyor. Arsa, arazi, işyeri geliri olmayanların yararlanacağı emlak vergisi muafiyeti için belediyeye yazılı başvuruda bulunması gerekiyor.

EYT'liler bu yılki menkul sermaye iradı gelirleri 150 bin TL'yi aşmasıysa gelecek yıldan itibaren muafiyetten yararlanacak.

Uzmanlara göre; bu düzenleme, EYT'lilerin maddi yükünü hafifletmesi açısından önemli. Muafiyetten yararlanmak için tek şartın brüt 200 metrekareyi aşmayan tek meskenin olması, bu düzenlemenin kapsamını genişletiyor.

Kiraya vererek oturduğu evin kirasını karşılayan, çocuğunu oturtan da yararlanabiliyor olması, bu düzenlemeyi daha da erişilebilir hale getiriyor. EYT'liler bu yılki menkul sermaye iradı gelirleri 150 bin TL'yi aşmadıysa gelecek yıldan itibaren muafiyetten yararlanacak olması, uygulamanın kapsamını daha da genişletiyor.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER