‘Fişlenme’ korkusuyla bağış

‘Fişlenme’ korkusuyla bağış

İktidarın, “İtibardan tasarruf olmaz” anlayışıyla hayata geçirdiği mega projeler için milyarlarca liralık kamu kaynağı harcanırken 6 Şubat’ta yaşanan ve 10 kentte büyük yıkıma neden olan depremler, afetlere hazırlık noktasında sınıfta kalındığını ortaya koydu.

İktidarın kamu kaynaklarını harcama biçimi tartışılırken depremlerin yarattığı yıkımın telafisi için başlatılan bağış kampanyaları kapsamında milyarlarca liralık bağışlar toplandı. Hemen her yurttaş, afet bölgesindeki depremzedelerin yaralarının sarılması için elini taşın altına koydu. Depremzedeler için bağışta bulunan yurttaşlar, “Deprem vergilerimiz ne için kullanıldı?” sorusunu sormayı da ihmal etmedi.

İktidar, tepkilere kulak tıkarken “Türkiye Tek Yürek” sloganı ile başlatılan bağış kampanyası, şirketlerin reklam yarışı haline getirildi.

AMİRLER TAKİP EDECEK

Depremlerin ardından çok sayıda vakıf ve dernek de bağış kampanyaları başlattı. Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı da bağış kampanyası başlatan vakıfların arasında yer aldı. Emniyet birimlerine de gönderilen bağış yazısına, “Yapılan yardım miktarları birim amirlerine takip edilecektir” notu da düşüldü. Gönüllülük esasına dayalı kampanya, yöneticilerin tutumu nedeniyle kısa sürede baskı aracına dönüştü.

KORKUYORUZ

Fişlenmekten korkan polisler, 500 TL olarak belirlenen bağışı belirlenen hesaplara yatırdı. Depremin ardından zaten depremzedeler için zaten birçok kuruluşa bağış yaptıklarını belirten polisler, “Ancak bu tutum nedeniyle bağış yapmazsak fişlenmekten korkuyoruz” dedi.

BirGün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER