Isparta valisi görevden alındı

Elektrik kesintisi kriziyle mücadele eden Isparta'da Vali Seymenoğlu geçici olarak görevden alındı. Seymenoğlu'nun görevden alınmasına ise gerekçe olarak koronavirüse yakalanması gösterildi. Seymenoğlu'nun yerine merkezden Osman Kaymak atandı.

Isparta valisi görevden alındı

Uzun elektrik kesintisi krizi ve bir vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeniyle gündeme gelen Isparta'da vali Ömer Seymenoğlu geçici olarak görevden alındı. Seymenoğlu'nun görevden alınmasına koronavirüse yakalanması gerekçe gösterildi.

Seymenoğlu'nun yerine merkezden Osman Kaymak atandı. Kaymak daha önce Tunceli ve Samsun’da valilik yapmış, 2020’deki kararnameyle merkeze çekilmişti.

İÇİŞLERİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, valinin görevden alınması sonrası şu açıklamayı yaptı:

"Afetle mücadelenin aksamaması için, Ömer Seymenoğlu'nun karantina süresince, vali mülkiye müfettişi Osman Kaymak, Isparta Vali Vekili olarak görevlendirilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Isparta'da perşembe günü etkili olan kar yağışı kentte elektrik kesintisi krizi meydana gelmişti. Günlerdir elektrik kesintisi kriziyle mücadele eden kentte vatandaşlar seslerini ilgili kurumlara duyurabilmek için sosyal medyadan paylaşımlar yapmıştı.

Isparta'da yalnız yaşayan ve kimsesi bulunmayan Ramazan Nazlı, evinde ölü bulunmuştu. Olay yerine gelen ekipler, Nazlı'nın donarak öldüğünü düşündüklerini belirtirken Valilik, yaptığı açıklamayla bu iddiayı reddetmişti.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in “Çok güzel bir bereket geldi. İki gün zorluk yaşarız ama sonra bir yıl kuraklık olmadan hayatımıza bakarız” sözleri tepki çekmişti.

Isparta'da yaşayan vatandaşların maruz bırakıldığı mağduriyet, muhalefet liderlerini de harekete geçirmişti.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta'da yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin olarak, " Yaşanan skandalın sebebi; özelleştirilmiş elektrik dağıtımı ve yollar" paylaşımını yapmıştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye'nin enerjisini çıkaran iktidar biziz. Mum, gaz lambası vardı" sözlerini hatırlatarak “Isparta'da yaşananı nasıl açıklayacaksınız" demişti.

KARAR'a konuşan İklim, Enerji, Çevre Sorunları Araştırma Derneği Başkanı Önder Algedik ise, Isparta'nın elektrik dağıtım şirketi olan Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi'nin (AEDAŞ) Cengiz Holding'e ait olduğunu söylemiş ve "Mesele kar yağışı değil, mesele kar yağışına rağmen işletilemeyen özelleştirilen dağıtım şirketi" açıklamasında bulunmuştu. 

Karar Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER