Liyakatsizliğin Bedeli Ölüm Oluyor: Palakoğlu Vakası

Türkiye depremin acılarıyla sarsılırken liyakatsiz kadrolaşmanın bedelini bu kez can kayıplarıyla yaşıyoruz. Ülkenin afet kurumu AFAD'daki bir isim dikkatleri çekti. Diyanet kadrosundan AFAD'a geçirilen İsmail Palakoğlu'nun CV'sinde AFAD'ın görev alanıyla ilgili hiç bir şeyin olmaması dikkat çekiyor.

Liyakatsizliğin Bedeli Ölüm Oluyor: Palakoğlu Vakası

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri Türkiye tarihinin en büyük felaketi olmaya aday görünüyor. Çok sayıda ilimizi ve milyonlarca vatandaşımızı etkileyen depremde ilk 24 saat çok önemliydi ve AFAD aracılığıyla hükümetin devreye girmesi bekleniyordu. Ancak aradan geçen bunca zamana rağmen hızlı ve doğru adımlar atılamadı. Kar yağışı ve kış soğuğunun da etkisiyle on binlerce vatandaşımız enkaz altında can veriyor. 

AFAD'ın yeresizliği ve koorinasyonsuzluğu sahada dikkat çekerken, sosyal medya üzerinden paylaşılmaya başlanan bir isim liyakatsizliğin nasıl bir felakete sebep olabileceğini ortaya koyuyor. 11 Ocak 2023 günü, yani yaklaşık bir ay kadar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayınlanırken AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürlüğü'ne İsmail Palakoğlu atandı. 

İsmail Palakoğlu'nun doğal afetle ya da AFAD'ın görev ve sorumluluk alanlarıyla ilgili hiç bir bilgisi olmadığı ve 15 Mart 2018'den beri de AFAD Genel Müdür yardımcılığı görevinde bulunduğu fark edildi. Peki, Palakoğlu'nun esas alanı neydi derseniz, aldığı eğitimin İmam-Hatiplik ve İlahiyat olduğunu, "Gönüller Sultanı Es Seyid Osman Hulusi Efendi" adlı bir kitap yazdığını ve uzun yıllar Diyanet İşleri'nde görev yaptığını görüyoruz. 

Liyakatsizliğin son ve ölümcül örneklerinden olan Palakoğlu'nun AFAD'daki görevi ve AFAD'ın depremdeki eksiklikleri sosyal medyada konuşuluyor. 

İşte Palakoğlu'nun AFAD'a ne kadar uygun olduğunu görebileceğiniz özgeçmişi: 

1972 Kahramanmaraş, Afşin ilçesinde doğan İsmail PALAKOĞLU; İlkokul, ortaokul ve Lise öğrenimini Afşin'de tamamladı. 1990'da Afşin İmam Hatip Lisesini bitirdi. Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başladı ve 1995 yılında buradan mezun oldu. 1995 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Anabilim Dalı alanındaki Yüksek Lisansını 1998’de tamamladı.

1993 yılından itibaren Sivil Toplum Kuruluşlarında Yöneticilik, Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu.

2011 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcılığına, 2012 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü’ne atandı. 2016-2017 yıllarında Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti ve İcra Kurulu Üyeliklerinde bulundu. 2016 yılında başladığı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Kurul Üyeliği halen devam etmektedir. 2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşavirliğine atandı. 2016-2017 yıllarında Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşavirliği görevini yürütmekte iken 15 Mart 2018 tarihinde AFAD Başkan Yardımcısı olarak atandı.

AFAD Gençlik ve Spor Kulübü’nün  Aralık 2019’da yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında Kulüp Başkanı olarak seçilen İsmail PALAKOĞLU, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2023, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER