MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı oldu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı oldu.

MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı oldu

Mecliste düzenlenen tören ile birlikte mazbatasını teslim alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine üyelerini de açıkladı. Kabine de yer alması Beklenen ve dikkat çeken isimler arasında yer alan Hakan Fidan Dışişleri Bakanı olarak göreve getirildi. İşte Hakan Fidan hakkında merak edilen tüm detaylar…


HAKAN FİDAN KİMDİR?


1968 yılında Ankara'da Doğan Hakan Fidan, Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu (1986) ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur. Akademik kariyerinin büyük çoğunluğu TSK'da geçen Fidan, NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı'nda yurtdışı görevinde de yer aldı.

hakan-fidan.jpg


University of Maryland University College'dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans derecesine sahip olan Hakan Fidan, yurda dönüş yaptıktan sonra ise Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı.


TSK'da astsubaylık görevinden mecburi hizmetini müteakip istifa eden Hakan Fidan daha sonra Büyükelçilik Siyasi ve Ekonomik Danışmanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı (Dış politika ve uluslararası güvenlikten sorumlu) görevlerini gerçekleştirdi. Tüm bu görevlerin yanı sıra Başbakanlık Özel Temsilciliği’nde de görev aldı.

hakan-fidann.jpg
Birçok farklı alanda hizmet sağlayan Hakan Fidan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma İşbirliği Platformu Danışma Kurulu Üyeliği, Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği, Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve OYAK Genel Kurul Üyeliği yaptı.


Akademik kariyerinde büyük başarı sağlayan Hakan Fidan uluslararası güvenlik ve İplik uluslararası kalkınma ve Türk Dış Politikası konuları üzerinde akademik çalışmalar gerçekleştirdi. Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde ise yarı zamanlı olarak uluslararası ilişkiler alanında derslere girdi.


Kısa süre MİT Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlenen Hakan Fidan 27 Mayıs 2024 tarihinde MİT Müsteşarı olarak atandı. 10 Şubat 2015 tarihine geldiğimizde ise görevinden ayrılan Fidan, Adalet ve Kalkınma partisinden milletvekili adayı oldu. 9 Mart 2015 tarihinde ise yazılı bir açıklama yaparak adaylığını geri çeken Fidan 10 Mart 2015'te görevine geri döndü. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı olarak görev yapan Hakan Fidan, gerçekleştirilen seçimlerin ardından yeni kabinede yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Hakan Fidan, 3 Haziran 2023 tarihinde Dışişleri Bakanı olarak göreve getirildi.

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER