SGK uzmanından emeklilere kötü haber

Milyonlarca emekli gelecek yeni zam haberini beklerken, SGK uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşında olması muhtemel rakamı 10 bin lira olarak açıkladı. Erdursun, "Bir de kötü haberim var" diyerek, "Çok çalışan, çok prim günü olanlar ile asgari ücretin üstünde çalışarak daha fazla sigorta primi ve vergi ödeyenler emekli aylıklarında dezavantajlı duruma düşecek" ifadelerini kullandı.

SGK uzmanından emeklilere kötü haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde dediği, "Emeklilerimizi daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik, çok yakında uygulayacağız" ifadeleri sonrasından milyonlarca emeklinin gözü yaşanacak olan son gelişmelerde.

Son gelişmelerle birlikte 1 Ocak 2024'de emeklilere yapılacak zamma ilişkin açıklamada bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Erdursun, en düşük emekli maaşının 10 bin lira kadar olacağını söylerken, "1 Ocak 2024'de SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ortalama yüzde 40 oranında enflasyon farkı verilecek. 7.500 TL'ye tamamlanan en düşük emekli aylığı da 10.000 TL'ye yükseltilecek gibi gözüküyor!" ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte emeklilere bir de kötü haber duyuran Erdursun, şu ifadeleri kullandı:

"Çok çalışan, çok prim günü olanlar ile asgari ücretin üstünde çalışarak daha fazla sigorta primi ve vergi ödeyenler emekli aylıklarında dezavantajlı duruma düşecek!"

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER