TBMM'ye önerge: Cumhurbaşkanı dahil tüm kamu çalışanlarının diplomaları kontrol edilsin

CHP'li Sevda Erdan Kılıç, son dönemde artan sahte diploma olaylarına dikkat çekerek TBMM'ye bir önerge sundu. Kılıç, önergede başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, tüm kamu çalışanlarının diplomalarının gerçek olup olmadığının kontrol edilmesini istediğini belirtti.

TBMM'ye önerge: Cumhurbaşkanı dahil tüm kamu çalışanlarının diplomaları kontrol edilsin

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Cumhurbaşkanı, bakan, milletvekili, üst düzey yönetici ve memur olmak üzere kamu çalışanlarının diplomalarının gözden geçirilmesi ve sahte olup olmadığının tespit edilmesi" için hazırladığı Araştırma Önergesi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu.

'EN İYİ ÜNİVERSİTENİN DİPLOMASINI 500 TL'YE SATIYORLAR'

Kılıç, önerge ile ilgili yazılı açıklamasında, "YÖK diploma sahteciliğini önlemek için 6 yıl önce bu sistemi kurup milyonlarca diplomayı kontrol etme yoluna gitse de sahte diploma satışı halen sürmektedir. Türkiye'deki en iyi üniversitelerin diplomalarının sahteleri internette 500 TL'ye satılmaktadır" diyerek "Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişinin 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığını" ifade etti.

'TÜM KAMU ÇALIŞANLARININ DİPLOMASI KONTROL EDİLMELİ'

Kılıç'ın açıklaması şu şekilde:

"Dönem dönem, memurlar ve devleti yöneten üst düzey bürokratlardan diplomaları sahte olduğu tespit edilenlerin görevlerine son verilmiş ve haklarında soruşturmalar açılmıştır. Üniversite diplomalı birçok gencimizin işsiz olduğu, hatta iş bulamadığı için umudunu keserek iş aramaktan vazgeçtiği, fakirin yiyeceği olan bir simidin bile 3,5 Liraya satıldığı, ekonomide dibi yaşadığımız, Türk lirasının açlıkla mücadele eden Afrika ülkelerinin para birimlerinden bile değersiz hale geldiği, dolar, euro ve altının zirve yaptığı, 16 milyon vatandaşımızın açlık, 50 milyon vatandaşımızın ise yoksulluk sınırının altında yaşadığı ülkemizde; diploması sahte olan kişilerin, en üst noktasından en alt noktasına kadar devlette ve kurumlarında görev alabilmesi kabul edilemez bir gerçekliktir. Böyle bir durum, kanunlar açısından suç olmasının yanı sıra, etik olarak da doğru kabul edilmemesi gereken bir davranış biçimidir.

Bu nedenle, her ne kadar YÖK diploma sahteciliğini önlemek için Yükseköğretim Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemini kurmuş olsa da devlette görev alan Cumhurbaşkanı, bakan, milletvekili, üst düzey yönetici ve memur olmak üzere bütün kamu çalışanlarının diplomalarının gözden geçirilmesi ve sahte olup olmadığının tespit edilmesi gerekmektedir."

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER