Zam bekleyen memura 6 hak daha verilecek

Memur ve emekliye yapılan zam teklifi beklenen rakamı karşılamadı. Teklifini 2024 için yüzde 15+10 olarak güncelleyen hükümet, zam bekleyen memuru ilgilendiren 6 önemli düzenlemenin de yapılacağını duyurdu.

Zam bekleyen memura 6 hak daha verilecek

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin, 2024-2025 dönemi mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü toplantısı dün yapıldı. Memur ve memur emeklisine hükümet tarafından yapılan son zam teklifi 2024 yılı için yüzde 15+10 olarak güncellendi. Zam teklifinin yanı sıra memurların yararlanması beklenen 6 önemli düzenlemenin de mesajı verildi.

Toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü toplantısı dün yapıldı. Toplantıya, Kamu İşveren Heyeti, Memur-Sen, Türkiye Kamu Sen, KESK ve hizmet kollarında yetkili sendikaların temsilcileri katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ikinci zam teklifini açıkladı. 2024'te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu. Böylece pazartesi günü verilen teklif her iki 6 aylık dilimler için birer puan artırılmış oldu. Hükümetin 2025 yılı için ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 5 olan teklifi ise değişmedi.

6 YENİ DÜZENLEME YOLDA

Zam teklifinin yanı sıra memurların yararlanması beklenen 6 önemli düzenlemenin de mesajı verildi. Toplu Konut İdaresi konutlarında memurlara, lojmanlarda engelli kamu çalışanlarına öncelik verilecek, birinci derece memurların tamamına 3600 ek gösterge gelecek, disiplin affı çalışması yapılacak, Mobbing İzleme Kurulu'nda memur temsilcisi yer alacak, görevde yükselme sınavları düzenli aralıkla yapılacak, yıllık izinler dışında hac izni verilecek.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER