Bozkırın İnsanlık Türküsü Cengiz Aytmatov Kitabı, Aytmatov'un Doğum Gününde Çıktı

Kırgızistan'ın dünyaca ünlü yazarı Cengiz Aytmatov'un doğumunun 93. yılı Samsun'daki bir kitap programı ile kutlandı. Bozkırın İnsanlık Türküsü - Cengiz Aytmatov kitabının galası yapıldı.

Bozkırın İnsanlık Türküsü Cengiz Aytmatov Kitabı, Aytmatov'un Doğum Gününde Çıktı

12 Aralık 1928 günü dünyaya gelen ve 2008 yılında vefat eden, Kırgızistan'ın en büyük markalarından birisi durumunda olan ve eserleri dünyada 176 dile çevrilen ünlü yazar Cengiz Aytmatov doğumunun 93. yılında Samsun'daki etkinliklerle anıldı. Aytmatov'un doğumunun 93. yılına ithaf edilen Bozkırın İnsanlık Türküsü adlı kitabın tanıtım programında kitabın yazarı Mehmet Yılmaz ile bazı yazarlar ve 19 Mayıs Üniversitesi Kırgızistan Öğrenci Topluluğu üyeleri ile okurlar bir araya geldiler. Samsunlu yazar Mehmet Yılmaz yaptığı konuşmada kendisi için her zaman bir numaralı yazar olan ve her anlamda örnek aldığı bir kişilik olan Cengiz Aytmatov'un kitabını yazmış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Cengiz Aytmatov'un eserlerinin incelendiği, bir uzun röportajının olduğu ve Yılmaz tarafından farklı tarihlerde, farklı mecralarda onunla ilgili yazılmış yazılardan oluşan kitap için bir imza etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Kırgızistan'a ait esintiler de kendine yer buldu. Pek çok Kırgız öğrencinin katıldığı etkinlikte kımız ikramı yapıldı. Öğrenci topluluğu tarafından Yılmaz'a, Kırgızların geleneksel başlığı olan kalpak hediye edildi. Doğum günü pastasının da kesildiği etkinliğin ardından Bozkırın İnsanlık Türküsü Cengiz Aytmatov kitabının imza töreni gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER