Hüseyin Koloğlu 'Bir Ülkücünün Hapishane Günlüklerini' İmzaladı

Ülkücü Hareketin Karadeniz’deki sembol isimlerinden Hüseyin Koloğlu’nun hapishane anılarını yazdığı “Bir Ülkücünün Hapishane Günlükleri” kitabı geçtiğimiz günlerde basılmıştı.

Hüseyin Koloğlu 'Bir Ülkücünün Hapishane Günlüklerini' İmzaladı

Kitabın yayınlanmasının ardından Ülkü Ocakları Trabzon Eski Başkanı ve Karadeniz Bölge Başkanı Hüseyin Koloğlu, Trabzon Sanatevi’nde imza gününde okurlarıyla buluştu.

Koloğlu’nun Gaziantep cezaevinde tuttuğu günlüklerden oluşan kitap 12 Eylül döneminde yaşananlara da ışık tutuyor. İmza gününde okurlarıyla buluşan Koloğlu günebakış mikrofonlarına kitabını değerlendirdi:

Öncelikle kitabınız hayırlı olsun. Duygularınızı alabilir miyiz?

İmza günümüzü Sanatevinde yapıyoruz. Sanat adıyla anılan mekanda bir ürünümü kamuoyuna ve okuyuculara sunmak çok ayrı bir tatmış ve şuan onu yaşıyorum.

Edebi bir ürünü sunmaktan tat alıyorsunuz. Kitabın içindeki nostaljiye gitmiyor musunuz?

Ben kitabımı okuyucuya sunduğum süreçte birkaç kez döndüm ve ne yazmışım diye baktım. Okurun gözüyle yeniden değerlendirmeye çalıştım. Ben de tat aldım. Çok güzel şeyler sunduğumu düşünüyorum. İnsana ait ve eski ülkücü bir militanın duygularını, yaşam biçimini ve birçok şeyi sundum.

Yaşadıklarınızdan pişman mısınız?

Değilim. Benim geçmişim şerefim ve şiirimdir. Bu açıdan genç bir insanın idealize olup siyasal bir yapının içerisinde yer alması ve karşılık beklemeden fiili anlamda realize etmesinin bir fedakarlık olduğunu düşünüyorum.

Aynı hayatı yaşamaktan memnunum der misiniz?

Şiddet içermeyen bir hayat daha fazla tercihim olur. İnsana özgü kardeşlik, eşitlik, paylaşmak, özgürlük gibi düşüncelerin egemen olacağı bir hayatın içinde yer almak isterim.

EKREM KUL: İŞKENCEYLE MUHATAP OLDUK

Öte yandan Ülkü Ocakları’nın gençlik yıllarında Karadeniz’deki bayrak isimlerinden olan Hüseyin Koloğlu’nu o dönemdeki dava arkadaşları yalnız bırakmadı.

Hüseyin Koloğlu ile beraber 12 Eylül öncesinde hapis yatan Ekrem Kul “Hem burada hem Bartın’da birlikte yattık. O zamanki zor şartlarda birlikte mücadele verdik.” dedi. Kul, “İşkenceyle muhatap olduk. Böyle acı günlerimiz oldu. Kendisi şimdi bir kitap yazmış. Oldukça duygulandım.” ifadelerini kullanarak duygularını anlattı. Kul açıklamalarını “Gaziantep cezaevindeki dönemdeki hatıralarını nakletmiş. Kendisini tebrik ederim. Allah hayırlı etsin.” dilekleriyle bitirdi.

HAYATİ ÇİZMECİOĞLU: ÜLKÜCÜ VE DEVRİMCİ GENÇLİK BİR ARAYA GELMELİ

Koloğlu ile 45 yıllık arkadaşlığı bulunan Hayati Çizmecioğlu ”Fikirdaşız, gönüldaşız. Bizi burada bir araya getirme sebebi olan bu kitabı çok yerinde ve zamanında buluyorum.” dedi.  Yıllarca Türk Milliyetçilerinin ve ülkücülerin sol tarafından ajitasyona uğradığını söyleyen Çizmecioğlu “Sanki diğerleri çile çekmiş;  biz katiliz, ama bizimkilerin canını Azrail almış gibi yansıtıldı.” ifadelerini kullandı. Kendilerinin de gönül kırıklıkları, üzüntüleri ve kayıplarının olduğunu hatırlatarak “Bunu hep beraber yaşadık. Umarım bundan sonra o zamanki ülkücü ve devrimci gençlik bir araya gelir.” cümleleriyle ülkücü ve devrimcilere bir araya gelme çağrısı yaptı.  Çizmecioğlu, “Ortak sıkıntılarımız var onları hallederiz diye düşünüyorum. Bu kitap da onla ilgili bir adımdır. Daha önce rahmetli Temel Kahveci başladı. Hüseyin Koloğlu yazdı. umarım çoğalır. Herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Hüseyin Koloğlu’nun da kalemine sağlık.” cümleleriyle açıklamalarını bitirdi.

BİZİ DUYGULANDIRDI

Dava arkadaşı Hakkı Köseahmetoğlu da Koloğlu hakkında konuştu. Köseahmetoğlu, “Hüseyin kardeşimizin kitap yazması bizi duygulandırdı. Yaşadıklarının çoğu bizim de yaşadıklarımız şeyler olduğu için mutlu olduk. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.” dedi.

NAZMİ KOÇ: ÜLKÜCÜ DAVANIN ÇİLESİNİ ÇEKTİ

Hüseyin Koloğlu’nun Karadeniz’de büyük mücadeleler verdiğini söyleyen Nazmi Koç, “Hüseyin kardeşimiz ülkücü davanın büyük çilesini çekmiş kardeşlerimizden birisidir. Yazmış olduğu kitabın hayırlı olmasını diliyorum. Okunmasını tavsiye ediyorum. “ ifadeleriyle okurlara tavsiyede bulundu.

NEŞET KARAHASAN: HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

Ülkücü hareketin içerisinde gençlik yıllarında bulunan Gürsel Neşet Karahasan günebakış’a da teşekkür etti. Karahasan “ günebakış Gazetesine Trabzon’a ve Karadeniz bölgesine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. “ dedi.

Etkinliğe katılma sebeplerini açıklayan Karahasan “ 1980 öncesindeki ülkücülerin içimizden bir kardeşimizin hatıralarını yazması münasebetiyle katıldık. O yılları yaşayan ülkücü arkadaşlarımız, ağabeylerimiz ve reislerle beraber bir araya geldik.” dedi. Karahasan, “Ali abimizi de 1980 öncesinden tanıyıp seven ve hürmet eden bir grubuz. Kendisine, gazetesine ve çalışanlarına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” ifadeleriyle açıklamalarını bitirdi.

GüneBakış Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2023, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER