İstanbul’un kitap fuarında hüsran: 750 bin ziyaretçiye ulaşamadı

Yüzlerce kültür etkinliği ile binlerce imza gününe ev sahipliği yapan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nı 462 bin 753 kişi ziyaret etti.

İstanbul’un kitap fuarında hüsran: 750 bin ziyaretçiye ulaşamadı

2 yıllık aranın ardından 3-11 Aralık tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kitap şehre geri dönüyor’ sloganıyla yeniden okurlarıyla buluşan fuarı 750 bin kişi ziyaret etmesi bekleniyordu. Ekonomik kriz nedeniyle birçok butik yayın evinin fuara katılamaması, kitap ücretlerinde yaşanan artış nedeniyle beklenen ziyaretçi sayısı yakalanamadı.

Kitapçıların yüzde 50’lere varan indirim çağrıları da etkili olmadı. 9 gün boyunca kitapseverleri bir araya getiren fuarın 11 Aralık Pazar akşamı saat 20.00’da sona erdiğini belirten Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, şu ifadeleri kullandı:

Fuarımızı bu yıl 462,753 kitapsever ziyaret etti. Fuarlarımızı okullarıyla birlikte ziyaret eden öğrenci sayısı ise 92,409’a ulaştı. Öğrencilerin fuarı ziyareti konusunda desteklerinden dolayı başta İstanbul Valiliği olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ailelere teşekkür ediyoruz. 

Karar Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER