Ötüken Neşriyat Genel Yayın Yönetmeni Erol Kılınç hayatını kaybetti

Ötüken Neşriyat'ın Genel Yayın Yönetmeni Erol Kılınç, hayatını kaybetti.

Ötüken Neşriyat Genel Yayın Yönetmeni Erol Kılınç hayatını kaybetti

Ötüken Neşriyat'ta uzun yıllar genel yayın yönetmenliğini yapan yazar, Erol Kılınç, hayatını kaybetti. Kılınç'ın cenazesine dair bilgiler ayrıntılar ise daha sonra paylaşılacak. Kılınç, 1975-76 yıllarında Recep Haşatlı’nın başkanı olduğu MHP İstanbul İl yönetimi sekreterliği yaptı.

Kutlu Yayınları ve Milli Hareket Dergisi'nde de uzun yıllar yöneticilik yapmış olan Kılınç'ın vefatına ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımlar şöyle:

EROL KILINÇ KİMDİR?

1945 yılında Konya’nın Bozkır ilçesinde doğdu. 1949 yılında ailesiyle birlikte Aydın’ın Söke ilçesine yerleşti. Söke Kemalpaşa İlkokulunu bitirdi. Parasız Yatılı imtihanlarını kazanarak Aydın Lisesine kaydoldu ve Ortaokulu burada bitirdikten sonra Lise 1. sınıfta Denizli Lisesine nakledildi. Denizli Lisesinden 1966 yılında mezun oldu. 1967 yılında Aydın/Çine’de noter kâtipliği, Söke’de noter başkâtipliği yaptı. Aynı dönemde Söke’de Türkçüler Derneği 2. başkanlığı ve T. Komünizmle Mücadele Derneği Şube 2. Başkanlığı yaptı. CKMP’nin Söke teşkilatı kurucuları arasında yer aldı. Söke’de 2 yıl boyunca “Özü Sözü Gerçek” isimli bir gazete yayımladı. 

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER