Ünlü eleştirmenin 15 bin kitabı adını taşıyan kütüphanede

Edebiyat eleştirmeni ve yazar Doğan Hızlan’ın adı Bakırköy’de bir kütüphaneye verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek dört katlı kütüphanenin açılışına katılan Hızlan, “Ben daima kütüphanecileri yazdım, okudum. Kitabın olduğu yerde herkes kendini bulur” dedi.

Ünlü eleştirmenin 15 bin kitabı adını taşıyan kütüphanede

Edebiyat eleştirmeni, yazar Doğan Hızlan’ın adının verildiği Bakırköy Doğan Hızlan Kütüphanesi açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek olan kütüphanenin açılışı dün Hızlan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Günümüz modern kütüphanecilik anlayışıyla donatılan kütüphanede 15 bini seçkin kitap, süreli yayın da bulunacak” dedi. İstanbul’da yeni kütüphaneler açmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Bakan Ersoy, Hızlan’ın eserleri ve beyefendi kişiliğiyle edebiyat dünyasındaki sayılı isimlerden biri olduğu görüşünü aktardı. Hızlan da kendisine yapılan iltifatın çok değerli olduğunu söyleyerek, “Kütüphane çok önemli. Ben daima kütüphanecileri yazdım, okudum. Benim hayatımda kütüphanelerin büyük yeri vardır. Kitabın olduğu yerde herkes kendini bulur” ifadelerini kullandı. Hızlan, kütüphanelerin insanlara bilmediğini öğretecek yerler olduğunu, kendisinin de adının verildiği bu kütüphanede çokça vakit geçirmek istediğini sözlerine ekledi.

31kr02-kut-aa.jpg

YAZARIN ÖZEL KOLEKSİYONLARI DA YER ALIYOR

Doğan Hızlan’ın adını taşıyan ve 7 gün 24 saat açık olacak kütüphanenin restorasyonu İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile İstanbul Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce yürütüldü. Toplam 4 katlı ve 900 metrekare kullanım alanlı kütüphanede, okuma-araştırma salonları, engelli vatandaşlara yönelik alanlar, eğitim ve edebiyat söyleşilerinin yapılabileceği etkinlik salonları, resim-müzik atölyeleri ve spor aktivite alanları bulunuyor. 180 kişi oturma kapasiteli olan kütüphanede ayrıca Hızlan’a ait özel koleksiyonlar da ziyaretçilerle buluşuyor.

Karar Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2023, 19:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER