İSLAM KALKINMA BANKASI'NDAN İSMEP'E 243 MİLYON AVRO KREDİ

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’nin (İSMEP) finansmanı için Hazine Müsteşarlığı ile İslam Kalkınma Bankası arasında 243 milyon Avro tutarında kredi anlaşması imzalandı

İSLAM KALKINMA BANKASI'NDAN İSMEP'E 243 MİLYON AVRO KREDİ
İSLAM KALKINMA BANKASI’NDAN İSMEP’E 243 MİLYON AVRO KREDİ

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’nin (İSMEP) finansmanı için Hazine Müsteşarlığı ile İslam Kalkınma Bankası arasında 243 milyon Avro tutarında kredi anlaşması imzalandı. İstanbul'u muhtemel bir depreme hazırlayabilmek amacıyla oluşturulan "İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’nin (İSMEP) finansmanı için Hazine Müsteşarlığı ile İslam Kalkınma Bankası arasında 243 milyon Avro tutarında kredi anlaşması imzalandı.İslam Kalkınma Bankası’ndan sağlanan kredi, İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen İSMEP Projesi kapsamında, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve 13 adet meslek lisesi kampüsünün yeniden yapımı için kullanılacak. Anlaşmaya göre, İPKB tarafından yürütülen İSMEP Projesi kapsamındaki 13 adet meslek lisesi kampüsünün yeniden yapımı projesi için 110 milyon 50 bin dolar, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Projesi için ise 158 milyon 930 bin Avro tutarında kredi sağlandı.

İslam Kalkınma Bankası’ndan alınan kredi ile İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) için tahsis edilen toplam kredi miktarı 1 milyar 213 milyon Avro’ya ulaştı. 2006 yılında başlatılan İSMEP Projesi kapsamında depreme karşı 598 kampüs ve 761 kamu binasının güçlendirme ve yeniden yapım çalışmaları tamamlandı. Yapımı süren kampüs sayısı 93, bina sayısı ise 118’i buldu. 70 kampüs ve 81 binada ise ihale süreci devam ediyor.
Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER