Milletin Parasıyla Yaptığınız Yazlık Sarayı, Kışlık Sarayı Depremzedelere Açın!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, depremzedelerin barınma ve ısınma sorununa dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Alban, “Recep Tayyip Erdoğan, Okluk Koyu'nda çocuklarıyla torunlarıyla bir hafta tatil yapacağım diye o sarayları sürekli kendinde tutuyor ama depremzedelere bir türlü açmıyor. Çağrıda bulunuyorum; milletin parasıyla yaptığınız yazlık sarayı, kışlık sarayı depremzedelere açın, gelip orada barınsınlar” dedi.

Milletin Parasıyla Yaptığınız Yazlık Sarayı, Kışlık Sarayı Depremzedelere Açın!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, depremzedelerin barınma ve ısınma sorununa dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Alban, "Recep Tayyip ErdoğanOkluk Koyu'nda çocuklarıyla torunlarıyla bir hafta tatil yapacağım diye o sarayları sürekli kendinde tutuyor ama depremzedelere bir türlü açmıyor. Çağrıda bulunuyorum; milletin parasıyla yaptığınız yazlık sarayı, kışlık sarayı depremzedelere açın, gelip orada barınsınlar" dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, depremin yedinci gününde, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki bir kapalı pazar yerinde kalan depremzedeleri ziyaret etti.

"ZEHİRLENSEK DE BAŞKA ÇAREMİZ YOK. ELİMİZ, BELİMİZ TUTMAZ OLDU"

Yurttaşların taleplerini dinleyen Alban, ilçedeki depremzedelere acilen çadır dağıtılmasını istedi. Alban, ateş yakarak ısınmaya çalışan depremzedelere, "Ateşin dumanından zehirlenirsiniz" dedi. Depremzede vatandaş, "Zehirlensek de başta çaremiz yok. Elimiz, belimiz tutmaz oldu" diye yanıt verdi. Depremin ardından pazar yerine sığındıklarını ve çadır olmadığı için kendilerine köşede bir barınak yaptıklarını ifade eden yurttaş, çadır talebinde bulundu.

"YAZLIK SARAYI, KIŞLIK SARAYI DEPREMZEDELERE AÇIN, GELİP ORADA BARINSINLAR"

Mürsel Alban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Depremzedelere çadırlar kurulmuş, sobalar yanmış ama o sobalar kapalı alanda depremzedeleri zehirleyebilir. Depremde kurtuldular ama soba gazından zehirlenmek üzereler. Şu an saat sabahın 08: 00'i, eksi 21 derece burası. Dondurucu bir soğuk hava var. Vatandaşlar dışarıda yaktıkları varildeki odun ateşiyle ısınmaya çalışırken bu ülkeyi yöneten iktidarın tek adamı, yani Cumhurbaşkanı, yani Recep Tayyip Erdoğan, Okluk Koyu'nda çocuklarıyla torunlarıyla bir hafta tatil yapacağım diye o sarayları sürekli kendinde tutuyor ama depremzedelere bir türlü açmıyor. Çağrıda bulunuyorum; milletin parasıyla yaptığınız yazlık sarayı, kışlık sarayı depremzedelere açın, gelip orada barınsınlar" dedi.

"ÖYLE KONFORLU ÇADIRLARA GİDİP GEÇMİŞ OLSUN TAZİYELERİNDE BULUNACAĞINIZA GELİN DE BURALARI BİR GÖRÜN"

İktidar yetkililerini deprem bölgesine çağıran Alban, "Ülkenin her köşesinde herkes seferber olmuşken; Muğla'da, Yalova'da, Antalya'da, Ankara'da herkes evlerine davet ederken depremzedeleri, siz saraylardan neden çıkmıyorsunuz? Depremzedelere saraylarınızı neden açmıyorsunuz? Bunu gerçekten merak ediyorum. Ne zaman açacaksınız? İnsanlar soğukta donuyor. Bir buraya gelin. Öyle konforlu çadırlara gidip geçmiş olsun taziyelerinde bulunacağınıza gelin de buraları bir görün" diye konuştu.

Kaynak: SONDAKİKA.COM

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER