Kızılay Başkanı Kerem Kınık İstifa Etti

Deprem bölgesine çadır satmasıyla tepkilerin odağı olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık İstifa Etti

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat felaketinden günler sonra, bölgeye çadır yardımı yapmak yerine çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık istifa etti.

Kızılay Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldı. Kınık, yapılacak genel kurulda aday olmayacak.

Kerem Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabında, “Türk Kızılay Genel Başkanı” unvanı yerine “Kızılay gönüllüsü” ifadesini kullanmaya başladı ve İsra Suresi 80. ayeti paylaştı.

YERİNE VEKİL ATANDI

Kızılay’dan yapılan açıklamada, Kınık’ın yerine Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz’ın vekalet edeceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu, 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oy birliği ile Olağanüstü Genel Kurul’a gitme kararı almıştır. 2016 yılından bugüne Genel Başkanlığımızı yürütmekte olan Dr. Kerem Kınık’ın talebi ile alınan bu karar çerçevesinde, Olağanüstü Genel Kurul’a kadar tüzüğümüz gereği Birinci Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı’na vekalet edecektir.”

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI GÜNDEM OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gençlerle gerçekleştirdiği buluşmada Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın AFAD'a çadır satması ile ilgili "Bu konu beni de ciddi üzmüştür. Kızılay çadır satma fiilen giremez. Süratle yanlışı düzeltmesi gerekir" demişti.

Karar Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER