Bursa'daki öğretmenin darp edilmesini kınamak adına beş Eğitim Sendikası basın açıklaması yaptı

Bursa'daki tüm eğitim sendikaları 28 Mart Salı günü Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Zafer Çaycı'nın öğrenci velisi tarafından darp edilmesini kınamak amacıyla Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi önünde basın açıklaması gerçekleşti.

Bursa'daki öğretmenin darp edilmesini kınamak adına beş Eğitim Sendikası basın açıklaması yaptı

Bursa'da bulunan Türk-Eğitim-Sen Eğitim, Bir-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-iş, Hürriyetçi Eğitim-Sen Sendikaları, 28 Mart Salı günü Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Zafer Çaycı'nın Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde darp edilmesini kınamak adına basın açıklaması yaptı.

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy'un konuşmasından satır başları şöyle;

Yıllardır öğretmenlerin itibarsızlaştırılması, öfke empoze edilmesi sonucunda bu olaylar yaşanmaktadır. Bu şahıslar neredeyse okulu basarak bir öğretmnei darp edebilmektedir. Şiddet failleri hep cezasız kalmıştır. Hiç bir yaptırımın yapılmaması bu cesareti vermiştir.
Sağlıkta şiddet yasası gibi bir eğitim yasası yok. Çalışan diğer öğretmenler şiddettin her boyutunu yaşıyoruz. Mesleğimiz onurumuzdur diyen tüm öğretmenlerle buradayız. Ceza alanına kadar Zafer öğretmenimizin yanındayız. Bu şiddet olaylarının son bulması yasalarla olur. Eğitim iş olarak mücadeleyi sürdüreceğiz. Sonuna kadar Zafer öğretmenin yanındayız.

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Eğitim Bir-Sen olarak yasal düzenlemenin alt yapısı hazırlığının, şiddet kimden gelirse gelsin şiddet gösterenin  mutlaka tutuklanması şiddet görenin vatandaşımıza avuktalık desteği başta olmak üzere destek verilmesini talep ediyoruz. Şiddete uğrayan öğretmenimize destek olmaya devam edeceğiz. 

Türk Eğitim-Sen 3 nolu şube Ömer Işıkoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Türk Eğitim-Sen olarak meslek kanunun içerisi boş çıktı en önemlisi eğitimciye şiddet ile ilgili yasal zemin olmasaydı bu bağlamda Türk Eğitim-Sen olarak sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. 

"TÜM ÖĞRETMENLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN"

Zafer öğretmenimize ve Tophane ve Muradiye Meslek Lisesi tüm öğretmenlerimize geçmiş olsun diliyoruz. Tüm eğitimci arkadaşlarımızın güvenli bir şekilde eğitim yuvalarında güvenli olarak gençleri yetiştirmesini istiyoruz. Okulları güvenli hale getirebilmek için güvenlik görevlilerinin okullarda görevlendirilmesi gerekiyor.

Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem'in konuşmasından satır başları şöyle;

Gün geçmiyor ki bir eğitim emeklisi arkadaşımız şiddete maruz kalmasın. 

"OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZI BİLDİRİYORUZ"

Okullarımız güvenli değil. Bu bölgede okul idaresinin güvenlikle ilgili problem olmasına rağmen arkadaşımız saldırıya uğruyor. Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması sonucu olduğunu görüyoruz yapılan saldırılar konusunda bir tedbir alınmadığını görüyoruz olayın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş'ün konuşmasından satır başları şöyle;

Maalesef üzücü bir olay sonucu açıklama yapmak zorunda kaldık. Ramazan ayı gibi mübarek bir ayda bu saldırıya kınıyoruz.

"CAYDIRICI TEDBİRLER ALINMALI"

Maalesef eğitim çalışanlarına şiddet artmakta hatta öğretmenlik meslek kanununda eğitim çalışanlarına şiddeti önlemek konusunda maddeler yer alması çabalarımız doğru çıktı. Öğretmene yönelik şiddeti önlemek için caydırıcı tedbirler almaya ve eğitim kurumlarını gvenli hale geitrmek için güvenlik güçleri gerekiyor.

Hürriyet Eğitim-Sen 2 nolu şube Bursa şube başkanı Hilal Yazıcı Angın'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Öğretmenin itibarsızlaştığı değerinin aşağıya çekildiği bu ortamda gelecekte bunlara yaşamamayı talep ediyoruz.

"TÜM ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZ MAĞDUR EDİLMESİN"

Sendikalarla birlikte en başından öğretmenlik meslek kanunun içi gerçek anlamda doldurulmalı maddi manevi fizliki koşulların sağlanması bizlere bağlı mücadelenin mağduriyeti yaşayan öğretmen arkadaşımızı ve diğer öğretmen arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi gerektiğini söylüyorum.

BURSADABUGÜN

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2023, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER