TES.MÜSTEŞAR YUSUF TEKİN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un, 27.08.2014 tarihinde yaptığı basın açıklamasıdır.

TES.MÜSTEŞAR YUSUF TEKİN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN tarafından yapılan hukuksuz bir açıklamada “Danıştay 2. Dairesinin 2013/10363 Esas sayılı kararının yönetmeliğin yürütmesini durdurduğunu, şube müdürü atamalarını iptal etmediği” beyan edilmiştir. Bu beyanat üzerine MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN’e yargı kararlarının yoruma açık olmadığı sadece uygulamakla görevli olduğu anlatılmış olmasına rağmen hukuksuz tavrını devam ettirerek “mahkemelerde olabilecek gelişmeler karşısında uygulayacağımız bir B Planımız hazırda bulunmaktadır.” açıklamasında bulunabilmiştir.
Unutulmamalıdır ki kimse Türk Milleti adına karar veren mahkemelerinin üzerinde değildir. Hiçbir güç yargı kararını yok saymaya, uygulamamakta direnmeye devam edemez. İhtilal dönemlerinde dahi uygulanan yargı kararlarının ileri demokrasiden bahsedilen bu dönemde uygulanmayacağının bu kadar açık bu kadar fütursuzca ilan edilmesi ileride yaşanacak idari işlemlerle ilgili soru işaretleri yaratmıştır.
Hukuksuzlukla mücadeleyi ilke haline getirmiş olan Türk Eğitim Sen, Danıştay 2. Dairesinin 2013/10363 Esas sayılı kararını uygulamayan MEB yetkilileri ile MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN hakkında  yargı kararını uygulamamaktan suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu işin sonuna kadar gidecek, kazandığımız bir davanın gereğinin yapılmasını sağlayacağız.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER