MEB Mazeret Atamasında İl/İlçe Emrini Vererek Öğretmenleri Sevindirmeli

MEB İl İlçe Emrini Vererek Öğretmenlerin Aileleriyle Birlikte Bayramı Mutlu Geçirmelerini Sağlamalıdır

Lider Eğitimci yazarlar Derneği Genel Başkanı Sedat DEGER “MEB il ve ilçe emrini vererek öğretmenlerin aileleriyle birlikte bayramı mutlu geçirmelerini sağlamalıdır. Her alanında umut ve güven veren Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’un bu konuya da kayıtsız kalmayacağına inanıyorum”

Lider Eğitimci yazarlar Derneği Genel Başkanı Sedat DEGER “Milli Eğitim Bakanlığımız, mazeret atamasına başvurmuş fakat herhangi bir okula ataması yapılmamış tüm öğretmenlerimizi mazeretlerinin olduğu il ve ilçelerin milli eğitim müdürlüklerinin emrine atamalarını yapmalıdır yani il ve ilçe emrini uygulamalıdır. Bakan olduğu günden beri bakanlığımızın her alanında umut ve güven veren Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’un bu konuya da kayıtsız kalmayarak ailesinden uzak öğretmenleri ailelerine, sağlık gibi mazeretleri olan öğretmenleri ise mazeretlerini giderecek şekilde il/ilçe emri uygulaması ile bayramda sevindireceğine inanıyorum ” dedi

Bugün ( 17.08.1986 Cuma) açıklanan mazeret durumuna bağlı yer değiştirme atama sonuçlarına göre birçok mazereti olan öğretmenin ataması yapılmasına rağmen bir o kadar da öğretmenin ataması maalesef gerçekleşmedi. Bu öğretmenlerden kimileri ailelerinden uzakta olduğu için, kimileri ise sağlık problemleri nedeni ile atama talebinde bulunmuştu. Fakat bu hali ile mazeretlerinin giderilmesi adına talepte bulundukları il veya ilçelere tayinleri çıkmadı. Dolayısıyla öğretmenler mağdur olacaklardır.

Maalesef 2018 Yılı Yaz Tatili Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Sonuçlarına baktığımızda bazı öğretmenler ya mazeretlerinin olduğu il veya ilçede norm kadro yetersizliği nedeniyle ya da puan yetersizliğinden dolayı atamaları yapılmadı. Mazeret atama şeklinin önemi ve hassasiyetini düşündüğümüzde ise öğretmenlerin özel durumlarına bağlı olarak gerçekleştirilen mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerinde il/ilçe emrinin uygulanması öğretmenlerimize ilaç gibi gelecek ve olası mağduriyetlerinde önüne geçecektir.

Ailesine kavuşamayan öğretmenler bayramı buruk geçirecek; sağlık gibi mazeretleri olanlar ise tabiri caise sağlıklarına kavuşamayacaklar. Zaten mazeret atamaları normalin dışında öğretmenin bir an evvel giderilmesi gereken ihtiyaç mazeretini karşılamak üzere yapılan atama şekli olduğunu düşündüğümüzde ataması yapılmayan öğretmen ve aileleri mağdur olacaklardır. Bir çocuğun bir gün dahi öğretmen olan annesinden veya babasından ayrı kalmasından kaynaklı burukluğu ve hüznünün hiçbir açıklama ve bahanesi olamaz. Yada sağlık problemi olan öğretmenin ataması yapılmayarak gerekli tedavisi yapılmadığında sağlığının daha da kötüye gitmesinin hiçbir izahı olamaz, geri dönüşü de olmayabilir maalesef.

Yine belirtmek gerekirse bundan önceki mazeret atamalarında da yayımlanan mazeret atama duyurularında il/ilçe emri uygulamasına yer verilmediği halde olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi adına Bakanlığımız inisiyatifi eline alarak öğretmenleri il/ilçe emrine atamalarını yapmış ve kamuoyunca takdir toplamıştı. Tabi, il içinde mazerete bağlı yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin ise ilçe emrine atamaları yapılmamıştı. Bu yüzden il içi Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri bulunan öğretmenlerimizin mazeretleri giderilmediği için hala mağduriyetleri de devam ettiğini hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Dolayısıyla Bakanlığımız eş ve sağlık gibi mazeretleri olan öğretmenleri il/ilçe emrine atarken sadece iller arası mazerete bağlı başvuranlara değil il içi mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerine başvuran öğretmenlere de hak olarak vermesi en yerinde adım olacaktır.

Sedat DEGER

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı

https://www.facebook.com/sedat.deger.526

https://twitter.com/sedatdeger09

https://www.instagram.com/sedatdeger.sd/

https://www.sedatdeger.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali hoca
Ali hoca - 5 yıl Önce

Natt