2010 KPSS'DE SORULARI ÇALANLAR MEMURLUKTAN ATILACAK

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş, "2010 KPSS sınavında soruları çalarak memur olanlar ihraç edilecek. Soruşturma kapsamında gerçekten hakkıyla girmiş olanlara hiç bir şey olmayacak" dedi.

 2010 KPSS'DE SORULARI ÇALANLAR MEMURLUKTAN ATILACAK
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.  Toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı. Bakanlar Kurulu'ndan 2 Kanun Hükmünde Kararname çıktığını söyleyen Kurtulmuş'un açıklamalarının satır başları şöyle: 
 
Bakanlar Kurulu'nda  iki kanun hükmünde kararname gündeme gelmiştir. Bunlardan biri olan 670 sayılı  Kanun Hükmünde Kararname'de öncelikli olarak bazı bakanlıklarımız ve  kurumlarımızdan gelen, kamu personeli olma vasfını yitirmesi gereken yani FETÖ'cü  olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir. Dışişleri, Sahil Güvenlik,  Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli  kurumlardan gelen liste bugünkü KHK ile yayınlanarak yürürlüğe girecek ve bu  listede ismi geçen FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedeceklerdir. Bu  KHK çerçevesinde görevden alınanların unvan ve meslek adlarını kullanmaları da  mümkün olmayacaktır.
 
EL KONULAN TAŞINMAZLARI MALİYE BAKANLIĞI DEĞRLENDİRECEK
 
670 sayılı Kanun  Hükmünde Kararnameyle kapatılan, FETÖ'cü terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı  olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri  ve taşınmazlıklarının ne olacağı Maliye Bakanlığının uhdesine bırakılmıştır.  Maliye Bakanlığı bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları,  yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek.  Bunların bir kısmını da diğer kamu kurumlarına, ihtiyaç ortaya çıkarsa, onlara  bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır, mülkiyetini değil. Ayrıca kapatılan  vakıfların mal varlıkları, taşınmazlıkları ve alacaklarıyla ilgili  sorumluluklarsa Vakıflar Genel Müdürlüğüne tevdi edilmiştir.
 
 
ÜNVANLARINI BİR DAHA KULLANAMAYACAKLAR
 
Bu kararname ile yüksek rütbeli, vali, büyükelçi, TSK mensupları sıradan bir suçtan devlet memuriyetinden atılmıyor. Bu kişiler devlete karşı işlenmiş hain bir tertibin içinde yer aldıkları için atılıyorlar. Burada devletin en üst kademelerindeki bu makamlar, valilik, hakimlik, büyükelçilik, TSK mensubu olma makamları devletin, milletin işlerini yapsın diye verilmiş unvanlardır. Milleti yok etmek için, devleti yok etmek için bu makamları kullanmaya hakları yoktur. Son derece doğru bir amaçtır.Gelen liste yürürlüğe girecek. Bu FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedecektir. Kararname ile görevden alınanların ünvanlarını kullanmaları mümkün olmayacak. Buralardan kaynaklanan haklarını bundan sonra kullanamayacaklar.
 
KAPATILAN KURUMLAR NE OLACAK
 
FETÖ ile alakası olduğu için kapatılan kurumların haklarının ne olacağı Maliye Bakanlığı'na bırakılmıştır.Maliye Bakanlığı el konulan kurum ve kuruluşlarla ilgili kararları kendisi belirleyecek bir kısmı da diğer kamu kurumlarına ihtiyaç ortaya çıkarsa bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır. 
 
2010 KPSS
 
2010 KPSS'de  soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit  edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010'daki KPSS ile  girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet  memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak.
 
ŞEHİT VE GAZİLERİN BORÇLARI SİLİNİYOR
 
Yine 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin SGK borçları silinecektir. Kapatılan askeri okullardaki sözleşmelerin iptalleri de bu KHK ile gündeme gelecektir. Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi de bu KHK ile düzenlenmiştir. 15 Temmuz’da Çengelköy’de şehit olan Yenişafak muhabiri İsmail Canbazhasan, ailesinin başvurusu üzerine Türk vatandaşlığına alınmıştır.
 
TİB'İN YETKİLERİ BTK'YA DEVREDİLDİ
 
671 no'lu KHK'de ise, ilave bir takım düzenlemeler yapılmıştır. TSK'nın pilot açığının kapatılmasıyla ilgili düzenlemeler yapılmış, yeni pilot alımı ve bir vesileyle TSK'dan ayrılan pilotların yeniden kazandırılmasıyla ilgili düzenleme yapılmıştır. TİB'in kapatılmış ve yetkileri BTK devredilmiştir. 
 
MEMURİYETİNE SON VERİLENLER
 
Bu kararname ile yüksek rütbeli, vali, büyükelçi, TSK mensupları sıradan bir suçtan devlet memuriyetinden atılmıyor. Bu kişiler devlete karşı işlenmiş hain bir tertibin içinde yer aldıkları için atılıyorlar. Burada devletin en üst kademelerindeki bu makamlar, valilik, hakimlik, büyükelçilik, TSK mensubu olma makamları devletin, milletin işlerini yapsın diye verilmiş unvanlardır. Milleti yok etmek için, devleti yok etmek için bu makamları kullanmaya hakları yoktur. Son derece doğru bir amaçtır. 
 
AKAR VE MİT MÜSTEŞARI BİLGİ VERDİ 
 
Bugün hem Sayın  Genelkurmay Başkanı hem MİT Müsteşarımız Bakanlar Kurulu üyesi olmadıkları halde,  Bakanlar Kuruluna davet edilerek kendilerinden iç ve dış güvenlikle ilgili  konularda bilgi alınmıştır.
 
ÖĞRETİM ÜYELERİNİN EMEKLİLİK YAŞI 72'YE YÜKSELTİLDİ 
 
2006 sonrasında  kurulan 41 üniversitemizdeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 67'den 72'ye  çıkartılmıştı. Şimdi bu üniversitelerimizdeki emeklilik yaşını 75'e  çıkartıyoruz.
 
TSK'DAN AYRILAN PİLOTLAR GERİ ALINACAK 
TSK'nın pilot açığının kapatılmasıyla ilgili düzenlemeler yapılmış, yeni pilot alımı ve bir vesileyle TSK'dan ayrılan pilotların yeniden kazandırılmasıyla ilgili düzenleme yapılmıştır
 
YENİ MEMURİYET KADROLARI
Devlet kadrolarının milletin tamamına açılması en hayati hususlardan biridir. Herkesin kişisel kariyer planlamasıyla ilgili olarak bundan istifade edebilmesi lazım. Ehliyet, liyakat, millete ve vatana sadakat. Yeniden alımları bu şekilde değerlendirmeli. Böyle bir paralel yapılanmanın kamuda örgütlenme şansı yoktur.
 
KUVVET KOMUTANLIKLARININ İLİŞKİLERİ
 
 TSK'nın yeniden yapılandırılması için çalışmalar devam ediyor. Bunlar şekillenecek. Tabiki askeri nitelik bakımından bunların başka bağlantı içinde olması kaçınılmazdır. Kuvvet komutanlıkları MSM'ye, jandarma ve sahil güvenliğin İçişleri bağlanması önemli adımlardır. 
 
DİYARBAKIR SALDIRISI 
 
Diyarbakır’daki terör saldırısı4 polis memuru, 2 sivil, bunlardan biri polis memurumuzun evladıdır, toplam 6 şehidimiz var.
Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER