2015 YILI YAZ DÖNEMİ YER DEĞİŞTİRMELERİNDE YENİ YÖNETMELİK UYGULANACAK

Öğretmenlerin bu yıl yaz dönemi özür durumu atamalarında, eşi özel sektörde çalışanlar için 3 yıl şartı geçerli olacak.

2015 YILI YAZ DÖNEMİ YER DEĞİŞTİRMELERİNDE YENİ YÖNETMELİK UYGULANACAK
Öğretmenlerin bu yıl yaz dönemi özür durumu atamalarında, eşi özel sektörde çalışanlar için 3 yıl şartı geçerli olacak.
 
MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince, düzenlenen Basın Merkezi Toplantılarına katılan İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, son yapılan özür durumu atamalarında eşi özel sektörde çalışanların, 1 yılı doldurduktan sonra eş özrü ataması isteyebildiğini belirterek, "Yeni yönetmeliğimiz çıktığı zaman 3 yıl şartı olacak. Ağustos ayında eşi özel sektörde çalışan arkadaşlarımıza 3 yıl şartı gelecek" dedi.
 
Genel Müdür Aydoğdu, Bakanlık bünyesindeki öğretmen, okul yöneticisi ve çalışanların toplam 929 bin 714 kişi olduğunu, öğretmen sayısının ise 778 bin 690 olduğunu bildirdi.
 
İhtiyaç ve fazlalık olan öğretmen branşları
 
Öğretmen doluluk oranının yüzde 86,35'e ulaştığını ve son 3 yılda 150 bin öğretmen ataması yapıldığını belirten, Aydoğdu, en çok ve en az ihtiyaç duyulan 10 alanı ise, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, özel eğitim ve rehberlik, ilköğretim matematik, sınıf öğretmenliği, Türkçe, okul öncesi, beden eğitimi ve fen bilimleri olarak kaydetti. Branş olarak ise felsefe, tarih, konaklama seyahat hizmetleri, halıcılık kursu gibi alanlarda ise fazlalık bulunduğunu ifade etti.
 
Öğretmenlerin yaş grupları
 
Öğretmenlerin yaş gruplarına göre dağılımı hakkında da bilgi veren Aydoğdu, öğretmenlerin yaklaşık yüzde 70'inin 21-40 yaş arasında olduğunu, 51-60 yaş arası 70 bin 910 öğretmenin hizmet verdiğini kaydetti. Aydoğdu, öğretmenler arasındaki yaş ortalamasının gittikçe düştüğünü ifade etti.
 
Genel Müdür Aydoğdu, şube müdürlüğü atamaları sebebiyle, 286 dava açıldığını, 134'ünün MEB lehine sonuçlandığını, 86 davanın hala devam ettiğini belirtti.
 
Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin son durumu
 
Aydoğdu, öğretmen atama-yer değiştirme yönetmeliğinin şu an Başbakanlıkta olduğunu, kısa sürede yayınlanarak yürürlüğe gireceğini bildirdi.
 
Öğretmenlerin il içi değişiklik talepleri
 
Aydoğdu, il içinde değişiklik için 21 bin 900 kişinin başvuruda bulunduğunu, 6 bin 46 kişinin il içi eş özrü atamasının yapıldığını, il dışında ise 8 bin 715 müracaattan 7 bin 742'sinin iller arası eş ataması kapsamında yapıldığını belirtti.
 
İstek yapılan ilde yer yoksa bu ile en yakın yerde eşlerin birleştirilmesine çalıştıklarını belirten Aydoğdu, "İl içinde de mesela Şereflikoçhisar'dan Çankaya'ya gelmek istiyor. Burada yer yok. İkisi de öğretmense, 'Keçiören'de, Gölbaşı'nda, Yenimahalle'de yer var, gelin sizi burada birleştirelim' diyoruz. Bu da bir yeniliktir" dedi. 
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER