2018 YILINDA AÇIKTAN VE NAKLEN ATAMA YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN KADRO SAYISI BELLİ OLDU

2018 YILINDA AÇIKTAN VE NAKLEN ATAMA YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN KADRO SAYISI BELLİ OLDU
2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı eki (İ) Cetvelinde, “Kamu Görevlilerine İlişkin Toplam Atama Sayısı Sınırları” da yer aldı.
 
Meclis Başkanlığına sunulan 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının, 2018 yılında açıktan ve naklen atama yapılabilecek kadro sayılarına ilişkin hükmünün mevcut haliyle kabul edilmesi durumunda, bazı istisna atamalar dışında, 2018 yılı için toplam 9000 kadroya atama (açıktan veya naklen) yapılabilecek.
 
 
 
Kanun Tasarısının konuya ilişkin belirlemesine göre;
 
**Bazı atamalar hariç olmak üzere, 2018 yılında açıktan ve nakil suretiyle 5000 memur kadrosuna ve 4000 öğretim elemanı kadrosuna olmak üzere toplam 9000 kadroya atama yapılabilecek.
 
**Öğretim üyesi kadrolarına, emniyet ve silahlı kuvvetler kadrolarına yapılacak atamalar, engelli atamaları, hâkim ve savcı atamaları, doktor atamaları, sözleşmeli personel atamaları, şehit yakını ve gazi atamaları, yetiştirme yurtlarında kalmış olanların ataması gibi atamalar ise 9000 sınırlamasına tabi tutulmayacak.
 
**Milli Eğitim Bakanlığının örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler arasından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının taşra teşkilatı öğretmen kadrolarına yapılacak naklen atamaların en fazla 500 adedi 9000 sınırlamasına tabi tutulmayacak.
 
**Yükseköğretim kurumlarının boş öğretim elemanı kadrolarına, 2017 yılında emeklilik, ölüm, istifa, nakil, eğitimin tamamlanması veya başarısızlık sonucu kurumlarından ayrılan araştırma görevlisi sayısı kadar daha açıktan veya nakil suretiyle atama yapılabilecek.
Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER