37 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

37 Bin Kişiye İş İmkanı

37 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Ulusal meslek standartlarına kavuşan çağrı merkezleri artık tehlikeli meslek grubundan da çıkmak istiyor. Sektör temsilcileri üniversitelerle çalışıp mesleğin risk haritasını çıkararak kamuoyuna sunmaya hazırlanıyor
Bir süre önce Ulusal Meslek Standartlarına kavuşan çağrı merkezlerinin bu sayede tehlikeli meslek grubundan da çıkma ümidi arttı. Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı dünyada kabul gören ulusal standartlarla hem çalışanların hem de işverenlerin rahat bir nefes alacağını belirterek "Bu aşamanın da etkisiyle sektörümüzün riskli meslekler statüsünden de çıkacağını öngörüyoruz" dedi.

Riskli olduğumuz ispatlanmadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu ile birlikte hazırladıklarını anlatan Tarakçı, "Böylelikle gençlerin çağrı merkezi işini meslek olarak algılamasına ve işverenlerin daha uygun eleman seçimi konularına çok önemli katkıları olacağına inanıyoruz. Bu sayede, sektöre nitelikli ve sertifikalı çalışanlar kazandırmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Tarakçı, çağrı merkezlerinin tehlikeli sektörler statüsünde olmasına da bir anlam veremediklerini belirterek "Şu ana kadar kimse somut verilerle karşımıza çıkmadı. İki üniversiteyle birlikte çalışıp bu işin ne kadar tehlikeli olduğunu araştıracağız. Elde ettiğimiz objektif sonuçları kamuoyuna sunacağız" dedi. 

Tarakçı, çağrı merkezlerinin 2015 yılına kadar 37 bin kişiye daha istihdam sağlayacağına da dikkat çekerek "6. bölgedeki 15 il dışında kalan illerdeki teşvikler çağrı merkezlerini kapsamıyor. Buradaki çağrı merkezleri finansal anlamda zorluk yaşamaya başladı. Çünkü önceki teşvikin oluşturduğu avantajı müşterilerine sunarken teşvik ortadan kalktıktan sonraki maliyet farkını geri alamadılar. 6. bölge devede kulak. 5. ve 4. bölgelere de teşvik istiyoruz

Sistem nasıl işleyecek?

Uluslararası meslek standartlarına kavuşan çağrı merkezlerinnde artık deyim yerindeyse herşey nizami olacak. Yeni sistemle çalışmalar şu şekilde yürütülecek:

*Uluslararası kabul gören vardiya planına uyulacak

*Mesleki gelişime katkı sağlayacak eğitim programları daha düzenli hale gelecek

*Takım liderleri gelen çağrıları gözlemleyip sorunları rapor edecek

*Çalışma öncesi özel hazırlıklar yapılacak

*İş sağlığı ve güvenliğe ilişkin faaliyetler belli bir standartta yürütülecek

Bugün

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER