4/C MAĞDURLARI AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

Kadro beklentileri karşılıksız kalan 4-C mağdurları açlık grevine başlıyor.

4/C MAĞDURLARI AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR
Kadro beklentileri karşılıksız kalan 4-C mağdurları açlık grevine başlıyor.

Başbakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Memur-Sen yetkililerinin kadroya alınacakları yönünde umut verdiklerini ancak Turba Yasa’da yer almadıklarını söyleyen 4-C’liler, açlık grevine gidiyorlar.

Ek Zam ve Aile Yardımı “kadro “talebimizi göz ardı eder

Kadroya alınmamalarının gerekçesi olarak özelleşen kurumlarda o işyerlerini alan işverenlerin çalıştıracak işçi bulamayacaklarının belirtildiğine dikkat çeken 4-C mağdurları,  Memur-Sen’in Toplu Görüşme talepleri arasında brüt 300 lira ek zam ve aile yardımı talebinin kadro taleplerini göz ardı edeceğini ve bu talebin kesinlikle kabul edilemez bir talep olduğuna dikkat çekilerek “Bizim talebimiz toplu görüşme esnasında tutulacak olan tutanakta 4-C’lilerin yeni yasama yılının öncelikli gündemine alınmasıdır” ifadeleri kullanıldı.

3 Noktada açlık grevi

Toplu sözleşmede gasp edilen haklarını alabilmek için 1-30 Ağustos tarihleri arasında Ankara Abdi İpekçi parkında 4-C “Dayanışma Ve Toplu Görüşme Çadırı” kuracaklarını söyleyen 4-C Mağdurları, “10 arkadaşımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde, 5 arkadaşımız ise Memur-Sen genel merkezi önünde açlık grevine başlayacaklar. Söz konusu eylemlerimizin tüm hazırlıkları yapılmış planlanmıştır. Bu eylemimize Anadolu’daki 4-C’li arkadaşlarımız filen destek verecekler.” İfadeleri kullanıldı.


kaynak: gazetekamu.com

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER